Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της «News of the World»;

Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της «News of the World»;

Το τελευταίο της φύλλο μετά από 168 χρόνια κυκλοφορεί την Κυριακή η ιστορική ταμπλόιντ εφημερίδα της Βρετανίας «News of the World».

Τι κρύβεται πίσω από το κλείσιμο της «News of the World»;
Το τελευταίο της φύλλο μετά από 168 χρόνια κυκλοφορεί την Κυριακή η ιστορική ταμπλόιντ εφημερίδα της Βρετανίας «News of the World».

Η εφημερίδα είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις στη Βρετανία.Όμως, οι νέες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και του hacking, στο οποίο εμπλέκεται, έχουν δημιουργήσει ένα «μαύρο σύννεφο» πάνω από την κραταιά αυτοκρατορία του ιδιοκτήτη της, Ρούμπερτ Μέρντοχ.

Οι αιτιάσεις κατά της εφημερίδας έχουν να κάνουν με δωροδοκία αξιωματικών της αστυνομίας, παγίδευση των φωνητικών μηνυμάτων δολοφονημένων μαθητριών, υποκλοπές τηλεφώνων συγγενών Βρετανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και παγιδεύσεις τηλεφώνων πολιτικών, διασημοτήτων, ακόμα και μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.

Κλείσιμο
Η αστυνομία υποστηρίζει ότι διενεργεί έρευνες για 4.000 ονόματα ανθρώπων, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν τεθεί στο «στόχαστρο» της News of the World.

«Συλλογική η απόφαση» να αναστείλει την έκδοσή της η ταμπλόιντ News of the world

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ τόνισε, απ το Σαν Βάλεϊ του Αϊνταχο των ΗΠΑ, όπου βρέθηκε το Σάββατο ότι, η απόφαση για την αναστολή της έκδοσης της κυριακάτικης εφημερίδας-ταμπλόιντ News of the world είναι μια "συλλογική απόφαση". Περπατώντας παρέα με την σύζυγό του Ουέντι και με τον γιό τους Λάχλαν, ο κ. Μέρντοχ --απέναντι στους εκπρόσωπους του τύπου-- κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να εκθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εφημερίδα-ταμπλόιντ News of the world είναι πλέον στο επίκεντρο ενός σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών. Ο τέως τύποις εκδότης της, Αντι Κούλσον, ένας συνεργάτης του βρετανού πρωθυπουργού Ντέηβιντ Κάμερον, συνελήφθη μεν απ την Σκότλαντ Γιαρντ, όμως έχει ήδη αφεθεί "με όρους ελεύθερος".

Οσον αφορά τον Ρούπερτ Μέρντοχ, διαθέτει τον χρόνο για να ταξιδέψει αεροπορικώς στο Λονδίνο, αν τελικά το επιθυμεί, και αύριο Κυριακή να είναι στη βρετανική πρωτεύουσα την ημέρα της τελευταίας κυκλοφορίας της News of the world. Το τελευταίο φύλλο της διέρρευσε ότι δεν θα έχει καθόλου διαφήμιση, παρά μόνον "αγγελίες για καλό σκοπό".
Ο Μέρντοχ αγόρασε το φύλλο αυτό στη διάρκεια του 1969--η πρώτη εκ μέρους του αγορά ενός βρετανικού τίτλου στα μμε.

Στον αγγλοσαξωνικό τύπο ο Μέρντοχ έχει κτίσει, έκτοτε, μιαν εκδοτική αυτοκρατορία. Οι Times, στο Λονδίνο, κι η Wall Street Journal, στη Νέα Υόρκη, θεωρούνται "διαμάντια" στο στέμμα αυτής της εκδοτικής αυτοκρατορίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης