Ρώσοι χάκερς κατά Γερμανίας: Επίθεση σε κυβερνητικούς ιστοτόπους, τράπεζες και αεροδρόμια

Ρώσοι χάκερς κατά Γερμανίας: Επίθεση σε κυβερνητικούς ιστοτόπους, τράπεζες και αεροδρόμια

Εκτός λειτουργίας πολλοί γερμανικοί ιστότοποι μετά την απόφαση του Βερολίνου για άρματα μάχης στην Ουκρανία – Περιορισμένες οι συνέπειες αναφέρει η αρμόδια αρχή 

killnet
Μαζική επίθεση σε γερμανικούς κυβερνητικούς ιστοτόπους εξαπέλυσαν Ρώσοι χάκερ, μετά την απόφαση του Βερολίνου να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI ανέφερε ωστόσο ότι αυτή η διαδικτυακή επίθεση δεν είχε σοβαρές συνέπειες. «Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι» ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της.


Η ομάδα χάκερ Killnet ανέφερε ότι στοχεύει κυβερνητικούς ιστότοπους, τράπεζες και αεροδρόμια, εξαπολύοντας συντονισμένη επιχείρηση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DdoS). Η επίθεση θεωρείται σχετικά απλή, με στόχο να τεθούν οι ιστοσελίδες εκτός σύνδεσης, αποστέλλοντας μεγάλο όγκο αιτημάτων σύνδεσης στους διακομιστές τους.

«Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι» ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης και ορισμένες υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ποια είναι η Killnet

Η Killnet είναι μια ομάδα Ρώσων που αυτοαποκαλούνται «χάκερ-ακτιβιστές» και στοχεύουν ενεργά όσους διαφωνούν με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση DDoS εναντίον της λιθουανικής κυβέρνησης, αφού η Λιθουανία εμπόδισε τη μεταφορά εμπορευμάτων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Mandiant υποστηρίζει ότι η Killnet συνδέεται με μια άλλη ρωσική ομάδα χάκερ, τη Xaknet, η οποία ισχυρίζεται ότι παραβίασε πολλούς ουκρανικούς οργανισμούς. Η Xaknet είναι πιθανόν να συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τη Mandiant.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέβασε βίντεο με τη νέα του σύντροφο στο Instagram


«Ένοχος ένοχο ου ποιεί»: Η απάντηση Γεραπετρίτη στον Τσίπρα και το απόσπασμα από τον Λυσία


Πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα - Δεκτή από την κυβέρνηση, ξεκινά η συζήτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης