Η ρωσική κυβέρνηση δεν έλαβε πρόσκληση προκειμένου να εκπροσωπηθεί στη φετινήΔιάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Η διάσκεψη, που αποκαλείται επίσης «Νταβός για την Άμυνα», θα διεξαχθεί στο Μόναχο από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο της έναρξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Δεν επιθυμούμε να δώσουμε βήμα σε όσους έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Κρίστοφ Χόισγκεν, ο προεδρεύων της ετήσιας διάσκεψης – της μεγαλύτερης παγκοσμίως για θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια.
Πέρυσι το Κρεμλίνο επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Ο Χόισγκεν, επί μακρόν σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι στόχος της φετινής διάσκεψης είναι να μην περιοριστεί σε μια εκδήλωση όπου Ευρωπαίοι και Αμερικανοί απλώς αντάλλαξαν απόψεις, και έτσι προσκλήθηκαν περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί από αναδυόμενες οικονομίες.θηκε η Ρωσία στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη