ΗΠΑ: Πρόστιμο 1,6 εκατ. δολάρια στον Οργανισμό Τραμπ για φοροδιαφυγή

ΗΠΑ: Πρόστιμο 1,6 εκατ. δολάρια στον Οργανισμό Τραμπ για φοροδιαφυγή

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του ομίλου του Αμερικανού πρώην προέδρου

trump-organization
Η οικογενειακή εταιρία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η Trump Organization, καταδικάστηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη στην καταβολή προστίμου 1,6 εκατ. δολαρίων για απάτη και φοροδιαφυγή, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν.

Ο όμιλος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δικαζόταν για φορολογική απάτη και παραποιημένες λογιστικές καταστάσεις, κυρίως με σκοπό να αποκρύψει από τις φορολογικές αρχές οικονομικές αποζημιώσεις ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών.

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη του ομίλου του Αμερικανού πρώην προέδρου (2017-2021) που περιλαμβάνει λέσχες γκολφ, πολυτελή ξενοδοχεία και κτηματομεσιτικές υπηρεσίες.

«Σήμερα, οι επιχειρήσεις του πρώην προέδρου Τραμπ καταδικάστηκαν να καταβάλουν τα μέγιστα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος έπειτα από ιστορικές καταδίκες για 17 ποινικές κατηγορίες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ.

Δύο επιχειρήσεις του ομίλου, η Trump Corporation και η Trump Payroll Corporation, κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν οικονομικά οφέλη ή σε είδος σε υψηλόβαθμα στελέχη αποκρύπτοντάς τα από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων από το 2005 έως το 2018.

Μεταξύ αυτών, ένας πρώην οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, ο Άλεν Βάισελμπεργκ, επί μακρόν στενός συνεργάτης του Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ένοχος σε δεκαπέντε κατηγορίες και καταδικάστηκε την Τρίτη στην ίδια υπόθεση σε φυλάκιση πέντε μηνών και καταβολή προστίμου τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Κλείσιμο
Με την ανακοίνωση της ποινής του ο Βάισελμπεργκ, 75 ετών, που είχε αρχίσει να εργάζεται το 1973 ως λογιστής για τον πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησε με χειροπέδες για τη φυλακή στο Ράικερς Άιλαντ προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους χειρισμούς δικαστών και εισαγγελέων

Η απάντησή της Κέιτ Μπλάνσετ σε όσους λένε «αντιγυναικεία» την ταινία «Tár»

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έφερνε ναρκωτικά από τη Λατινική Αμερική - Κατασχέθηκαν πάνω από 30 κιλά κοκαΐνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης