Η απάντησή της Κέιτ Μπλάνσετ σε όσους λένε «αντιγυναικεία» την ταινία «Tár»

Η απάντησή της Κέιτ Μπλάνσετ σε όσους λένε «αντιγυναικεία» την ταινία «Tár»

Το φιλμ έχει λάβει αρκετές αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια

tar-blancet5
Η Κέιτ Μπλάνσετ υπερασπίστηκε την ταινία «Tár», στην οποία πρωταγωνιστεί, για τις επικρίσεις ότι είναι «αντιγυναικεία».

Η 53χρονη ηθοποιός κέρδισε βραβείο Χρυσής Σφαίρας για την ερμηνεία της ως διευθύντρια ορχήστρας, Λίντια Ταρ στην ταινία, η οποία θεωρείται ότι έχει μεγάλες πιθανότητες για Όσκαρ.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας
TÁR - Official Trailer [HD] - In Select Theaters October 7
Η ταινία ακολουθεί τη φανταστική ηρωίδα που υποδύεται η Μπλάνσετ στο απόγειο μιας επιτυχημένης μουσικής καριέρας, προτού κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά της και έρθει στην επιφάνεια το σκοτεινό παρελθόν της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στους Sunday Times, η κορυφαία γυναίκα μαέστρος, Μάριν Άλσοπ για την οποία γίνεται αναφορά στην ταινία, δήλωσε ότι «πρωταγωνίστρια είναι μία γυναίκα, αλλά με χαρακτηριστικά ανδρών».
CateBlanchettTAR143423

Εμφανιζόμενη στο BBC Radio 4, η Μπλάνσετ είπε ότι τρέφει τον «μέγιστο σεβασμό» για την Άσλοπ. «Είναι πρωτοπόρος μουσικός και μαέστρος», πρόσθεσε η βραβευμένη με Όσκαρ. «Και είναι μια πολύ προκλητική ταινία και θα προκαλέσει πολλές πολύ έντονες αντιδράσεις στον κόσμο», συμπληρώνοντας: «Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ο σκηνοθέτης και εγώ, ήταν να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ζωντανή συζήτηση. Έτσι, δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις στα έργα τέχνης. Δεν είναι μια ταινία για διεύθυνση ορχήστρας και νομίζω ότι οι συνθήκες του χαρακτήρα είναι εντελώς πλασματικές. Κοίταξα τόσους πολλούς διαφορετικούς μαέστρους, αλλά κοίταξα επίσης μυθιστοριογράφους και εικαστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς όλων των γραμμών. Είναι μια μη κυριολεκτική ταινία».

Η ηθοποιός είπε ότι επίσης ότι η Άσλοπ έχει «δικαίωμα στη γνώμη της», αλλά τόνισε ότι το «Tár» αφορά την εξουσία και όχι το φύλο. «Είναι ένας διαλογισμός για τη δύναμη και η εξουσία είναι χωρίς φύλο». Νωρίτερα στη συνέντευξη, η Μπλάνσετ περιέγραψε την ταινία ως «ένα διαλογισμό για την εξουσία και τη διεφθαρμένη φύση της εξουσίας και νομίζω ότι αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα μόνο στους πολιτιστικούς κύκλους».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένοχος για τις δύο απόπειρες και αθώος για τον βιασμό, η πρόταση Εισαγγελέα

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Σε 20 χρόνια «εξαΰλωσε» τα 100 εκατομμύρια της κληρονομιάς του Έλβις

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στη Μητρόπολη για τις λεπτομέρειες της κηδείας οι γιοι του, Νικόλαος και Παύλος
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης