Λούλα: Εργαζόμενοι υπέρ του Μπολσονάρου βοήθησαν τους ταραξίες να μπουν στο προεδρικό μέγαρο

Λούλα: Εργαζόμενοι υπέρ του Μπολσονάρου βοήθησαν τους ταραξίες να μπουν στο προεδρικό μέγαρο

«Το προεδρικό μέγαρο ήταν γεμάτο με μπολσοναριστές» είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας λίγες ημέρες μετά την εισβολή σε κυβερνητικά κτήρια

lula_jour
Κυβερνητικούς υπαλλήλους, υποστηρικτές του Μπολσονάρου, που διευκόλυναν τους ταραξίες να εισέλθουν στα κυβερνητικά κτήρια της Βραζιλίας υποπτεύεται ο νυν πρόεδρος της χώρας Λούλα ντα Σίλβα, τα μέτρα ασφαλείας του οποίου έχουν αυξηθεί.

«Πολλοί είναι συνένοχοι σε αυτό… Πολλοί άνθρωποι από τη στρατιωτική αστυνομία είναι συνένοχοι. Υπήρχαν πολλοί στις ένοπλες δυνάμεις εδώ μέσα (στο προεδρικό μέγαρο) που είναι συνένοχοι» δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, μιλώντας σε πολιτικούς δημοσιογράφους, εντός του προεδρικού μεγάρου, που ήταν ένα από τα τρία κτήρια που εισέβαλαν οι ταραξίες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Λούλα ανακοίνωσε ότι γίνεται ενδελεχής έλεγχος στο προσωπικό. «Η αλήθεια είναι ότι το προεδρικό μέγαρο ήταν γεμάτο από μπολσοναριστές και στρατιωτικούς αξιωματούχους», υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας την απομάκρυνσή τους. «Σε κανέναν που είναι ύποπτος ότι είναι σκληροπυρηνικός οπαδός του Μπολσονάρου δεν θα επιτραπεί να παραμείνει στο προεδρικό παλάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος περιμένει να περάσει ο θόρυβος και να υπάρξει προσεκτικός έλεγχος του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν τι έγινε στο ανώτατο δικαστήριο, το κογκρέσο και το προεδρικό μέγαρο, δηλαδή των τριών κτηρίων που έγιναν στόχοι των σκληροπυρηνικών οπαδών του προκατόχου του, Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Κλείσιμο
«Κερδίσαμε τον Μπολσονάρου αλλά όχι τον “μπολσοναρισμό”»

Η επίθεση στα τρία κτήρια προκάλεσε σοκ στη Βραζιλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο και ο Λούλα είπε ότι νιώθει εξοργισμένος για όσα συνέβησαν. Για το προεδρικό μέγαρο, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πόρτες ήταν ανοιχτές για να μπουν οι ταραξίες καθώς σε καμία πόρτα δεν υπήρξαν ίχνη παραβίασης, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος διευκόλυνε την είσοδό τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι θα υπάρξει περαιτέρω μέριμνα. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι κερδίσαμε μια εκλογή και κερδίσαμε τον Μπολσονάρου, αλλά ο “μπολσοναρισμός” είναι εκεί έξω. Και ο φανατικός “μπολσοναρισμός” είναι πονηρός γιατί δεν σέβεται κανέναν», είπε, σημειώνοντας πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξει επιφύλαξη, αλλά όχι φόβος, σχετικά με την προοπτική μελλοντικών επεισοδίων βίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Αναβολή για τις 26 Ιανουαρίου πήρε το αίτημα του Τζόρτζι για την αποφυλάκισή του

Παντρεύτηκε και ζει στο εξωτερικό ο Δάνος Μουρατίδης που σκότωσε την Κική Κούσογλου το 2005 στη Βέροια

Άνοιξε η πλατφόρμα για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων - 20 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης