Ιταλία: Τέλος στα μειωμένα καύσιμα βάζει η Μελόνι - «Τα χρήματα θα δοθούν για μέτρα κοινωνικής στήριξης»

Ιταλία: Τέλος στα μειωμένα καύσιμα βάζει η Μελόνι - «Τα χρήματα θα δοθούν για μέτρα κοινωνικής στήριξης»

«Θεωρώ σωστότερο να βοηθηθεί όποιος είναι άνεργος, χαμηλόμισθος ή δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα» υποστήριξε η πρωθυπουργός

meloni-m
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζότζια Μελόνι, αναφέρθηκε σήμερα στην απόφαση της κυβέρνησής της να μην εγκρίνει, τελικά, παράταση του μέτρου που μέχρι το τέλος του 2022 προέβλεπε μειωμένους κρατικούς φόρους στα καύσιμα.

«Αν μειώναμε τους κρατικούς φόρους στα καύσιμα, θα έπρεπε να περιορίσουμε όλα τα μέτρα κοινωνικής στήριξης. Παρακολουθούμε τις αυξομειώσεις της τιμής των καυσίμων. Θα μας άρεσε να ήταν χαμηλότερη, αλλά δεν παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με τα περασμένα χρόνια», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Αν παρατείναμε την μείωση του κρατικού φόρου που επιβάλλεται στην βενζίνη και στα άλλα καύσιμα, δεν θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τα κονδύλια για την δημόσια υγεία και ούτε τον αριθμό νοικοκυριών που πληρώνουν μειωμένους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε, τέλος, ότι «θεωρεί ότι η επιλογή που έγινε είναι σωστή», διότι «είναι σωστότερο να βοηθηθεί όποιος είναι άνεργος, χαμηλόμισθος ή δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα, παρά να επιτραπεί σε πολίτες που διαθέτουν έναν καλό μισθό - όπως είναι και η ίδια, για παράδειγμα- να πληρώνουν λιγότερο την βενζίνη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα ταφεί στο Τατόι ως ιδιώτης - Η απόφαση της κυβέρνησης

Ληστεία στο Παλαιό Φάληρο: «Προσπάθησα να λύσω πρώτα το παιδί μου», λέει η μητέρα

Πρίγκιπας Χάρι: Γεννήθηκα για την περίπτωση που ο Ουίλιαμ χρειαζόταν κάποιο... όργανο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης