Μεξικό: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο - Δεκάδες νεκροί

Μεξικό: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του γιου του Ελ Τσάπο - Δεκάδες νεκροί

Δέκα αστυνομικοί και 19 μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν στα άγρια επεισόδια - Μεγάλη επιχείρηση για τον Οβίδιο Γκουσμάν στη Σιναλόα

mexico445
Δεκαεννέα μέλη συμμοριών και δέκα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις συμπλοκές που σημειώθηκαν με αφορμή τη σύλληψη του επικεφαλής του μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν στη βόρεια πολιτεία Σιναλόα, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Λουίς Κρεσένσιο Σαντοβάλ.

Οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Πέμπτη τον Γκούσμαν, γιο του φυλακισμένου βαρόνου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν. Τα μέλη του καρτέλ της Σιναλόα και οι συνεργάτες τους εξαπέλυσαν επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας, βάζοντας φωτιά σε οχήματα και αποκλείοντας δρόμους σε όλη την παραθαλάσσια πολιτεία του Ειρηνικού.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης




Κλείσιμο
Η βία επικεντρώθηκε μέσα και γύρω από την Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της Σιναλόα, έδρα του πανίσχυρου καρτέλ ναρκωτικών του οποίου ηγείτο ο «Ελ Τσάπο» πριν από τη σύλληψή του το 2016 και την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017.



Συνελήφθησαν ακόμα 21 άτομα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της Πέμπτης, δήλωσε ο Σαντοβάλ σε συνέντευξη Τύπου. Είπε, ακόμα, ότι δεν υπήρξαν αναφορές για θανάτους αμάχων.





Ο 32χρονος Οβίδιο Γκουσμάν συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, προκαλώντας ανταλλαγή πυροβολισμών των δυνάμεων ασφαλείας με μέλη της συμμορίας της Σιναλόα, δήλωσε ο Σαντοβάλ. Ο Γκουσμάν στη συνέχεια απεγκλωβίστηκε με ελικόπτερο από το σπίτι όπου συνελήφθη και μεταφέρθηκε αεροπορικώς (και με εντάσεις όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο) στην Πόλη του Μεξικού, πρόσθεσε ο υπουργός. Τώρα κρατείται σε ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Passengers duck for cover as bullets hit plane moments after El Chapo's son arrested


Στο μεταξύ, ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν στη Σιναλόα για την προστασία του κοινού, με επιπλέον 1.000 στρατιωτικούς να ταξιδεύουν σήμερα στην περιοχή, δήλωσε ο Σαντοβάλ.

Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι καμία αμερικανική δύναμη δεν βοήθησε στη σύλληψη του Οβίδιο.

Το αεροδρόμιο της Κουλιακάν παρέμεινε κλειστό την Παρασκευή, δήλωσαν οι αρχές.

Μια αποτυχημένη απόπειρα σύλληψης του Οβίδιο το 2019 κατέληξε στην ταπείνωση της κυβέρνησης του Λόπες Ομπραδόρ, αφού η επιχείρηση εκείνη προκάλεσε επίσης βίαιες αντιδράσεις εκ μέρους των μελών του καρτέλ. Τότε, ο Οβίδιο αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αντιποίνων.


Ειδήσεις σήμερα:

Από τον Πειραιά, στα Τζουμέρκα: Τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα σε φωτογραφίες και βίντεο

Αγρίνιο: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του Νικολόπουλου από το πενταπλό φονικό

Μεξικό: Χάος σε αεροπλάνο που δέχθηκε πυρά μετά την «κινηματογραφική» σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης