Κατάρ-gate: Ο Τζιόρτζι «καίει» τον Παντσέρι - «Έδινε έτοιμες και τις ερωτήσεις για το Κατάρ»

Κατάρ-gate: Ο Τζιόρτζι «καίει» τον Παντσέρι - «Έδινε έτοιμες και τις ερωτήσεις για το Κατάρ»

La Repubblica: Φάρσα η συζήτηση που έγινε με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ στις 14 Νοεμβρίου

panzeri-3
Σε νέες αποκαλύψεις για το Κατάρ-gate το σκάνδαλο διαφθοράς που κλυδωνίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχωρά η ιταλική εφημερίδα La Repubblica σύμφωνα με την οποία ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος έφτασε στο σημείο να υπαγορεύει ακόμα και ερωτήσεις ευρωβουλευτών προς τους εκπροσώπους του Κατάρ στο πλαίσιο της «αποστολής» του να επηρεάσει την Ευρώπη υπέρ της κυβέρνησης της Ντόχα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα σε όσα συνέβησαν στις 14 Δεκεμβρίου κατά την ακρόαση του υπουργού Εργασίας του Κατάρ από τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο να τους πείσει ότι η κατάσταση με τα δικαιώματα των εργατών στη Ντόχα είχε αλλάξει και άρα αυτό δεν θα επηρέαζε τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

«Το "παιχνίδι" ωστόσο ήταν στημένο γιατί ο λόγος του Καταριανού υπουργού ήταν προετοιμασμένος από τον Παντσέρι αλλά κυρίως γιατί βάσει της δικογραφίας ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής είχε επεξεργαστεί και ορισμένες από τις ερωτήσεις που θα έκαναν κάποια από τα μέλη της επιτροπής» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

republica


Στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα της Αλεσάντρα Μορέτι, του Αντρέα Κοτζολίνο και του Μαρκ Ταραμπέλα, με τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, να περιγράφει πώς λειτούργησε η κλίκα στις 14 Νοεμβρίου:

«Είχαμε προετοιμάσει την ακρόαση του υπουργού. Ο Παντσέρι είχε γράψει την ομιλία του και εγώ την είχα μεταφράσει. Η ομιλία του Καταριανού θα έπρεπε να διαρκέσει περίπου οχτώ λεπτά ενώ υπήρχε και η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων. Δεν θυμάμαι το περιεχόμενο της ομιλίας αλλά ο στόχος ήταν να τονίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει στο Κατάρ. Είχαμε συζητήσει και για το πώς θα απαντούσε σε πιθανές ερωτήσεις για τα δικαιώματα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ μετά από δηλώσεις που είχαν κάνει εκπρόσωποι του Κατάρ για τους γκέι. Θα αναφερόμασταν στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των σταδίων αλλά και θα αναφερόμασταν στο Μουντιάλ του 2026 στο Μεξικό όπου δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομιλία θα τόνιζε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά των ευρωπαϊκών αρχών προκειμένου να δείξουμε ότι ήθελαν να επιτεθούνστο Κατάρ παρά το γεγονός ότι ήταν η μοναδική χώρα του Κόλπου που ήταν κάπως "ανοιχτή" σε ορισμένα θέματα».

Επειδή, όμως, η μεγάλη ανησυχία των Καταριανών ήταν το ενδεχόμενο να προκληθούν προβλήματα από ερωτήσεις που θα γίνονταν, ο Παντσέρι, σύμφωνα με την κατάθεση Τζιόρτζι, είχε συντάξει ακόμα και ερωτήσεις, όπως αναφέρει η La Repubblica.

«Αυτό που θέλαμε ήταν να φέρουμε τη συζήτηση εκεί που μας βόλευε. Είχε ειπωθεί ότι θα ήταν χρήσιμο αν, εκτός από την ομιλία, είχαν προετοιμαστεί και ερωτήσεις ώστε ο υπουργός του Κατάρ να κινηθεί σε έναν "κανονικό" δρόμο» φέρεται σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα να καταθέτει ο Τζιόρτζι με τον εισαγγελέα να αναφέρει στην δικογραφία ότι «ο Παντσέρι ρύθμιζε τις ερωτήσεις ορισμένων βουλευτών, ιδιαίτερα της Μορέτι».

Κλείσιμο
Η ίδια, πάντως, διαψεύδει ότι συνέβη κάτι τέτοιο δηλώνοντας ότι «δεν έχω συναντήσει ποτέ τον Παντσέρι. Εκείνη την ημέρα έκανα μόνο μια ερώτηση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και δεν πήρα καμία απάντηση. Και μετά από αυτό, την ημέρα της ψηφοφορίας εμφανίστηκα φορώντας στο χέρι το σήμα της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Τι κρύβει η Κίνα- Συναγερμός και στην Ευρώπη

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην Κηφισίας - Μηχανή έπεσε σε φανάρι

Ο κατηγορούμενος Βούλγαρος αποκάλυψε τι φώναζαν οι μαθητές-βιαστές του 15χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης