Κατάρ-gate: «Αισθανόμαστε σαν VIP», έλεγε στο τηλέφωνο η σύζυγος Παντσέρι από το Μαρόκο

Κατάρ-gate: «Αισθανόμαστε σαν VIP», έλεγε στο τηλέφωνο η σύζυγος Παντσέρι από το Μαρόκο

Μια συνομιλία που είχαν η γυναίκα και η κόρη του Παντσέρι με τον ίδιο τον Ιταλό πολιτικό, στη διάρκεια ταξιδιού τους στο Μαρόκο, αποκαλύπτει η La Repubblica

panzeri_gynaika
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των βελγικών Αρχών γύρω από το σκάνδαλο Κατάρ-gate που έχει συνταράξει τα ενδότερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτό το πλαίσιο, νέες υποκλοπές συνομιλιών έρχονται στην επιφάνεια, με πρωταγωνιστή τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι.

Σε μια από αυτές, που έφερε στη δημοσιότητα η ιταλική «La Repubblica», ο Παντσέρι συνομιλεί με τη γυναίκα του, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και τη γυναίκα του, οι οποίες βρίσκονταν σε... ταξίδι αναψυχής στοι Μαρόκο. Στο τηλεφώνημα, που έγινε στις 4 Ιουνίου του 2022, ακούγεται η γυναίκα του Παντσέρι να του λέει: «Πήγε πολύ καλά, μας έκαναν να αισθανόμαστε σαν VIPs, πήγαμε για καφέ στον Ατμούν». Για να επανέλθει εκείνος, ρωτώντας: «Είδατε τα κουτιά;». «Ναι, τα είδαμε!» απάντησε η Κολεόνι, ικανοποιώντας, προφανώς, τον Παντσέρι, ο οποίος ακούστηκε να γελάει.

Αναφορικά με τον Αμπντεραχίμ Ατμούν, πρόκειται για έναν Μαροκινό διπλωμάτη, γνωστός στο κύκλωμα ως «ο γίγαντας», που ήταν πρέσβης στη Βαρσοβία και διατηρούσε απευθείας επαφές με τον Ιταλό πρώην, πλέον, Ευρωβουλευτή από το Μπέργκαμο.

«Το θέμα της κόρης» του Παντζέρι και η «σύμβαση»

Την ίδια μέρα - στις 4 Ιουνίου - και μερικές ώρες αργότερα από το τηλεφώνημα με τη γυναίκα του, ο Παντσέρι μίλησε τηλεφωνικά και με τον Ατμούν. Αρχικά, αστειεύτηκαν σχετικά με τα «δώρα» που έλαβαν η σύζυγος και η κόρη του στο ταξίδι τους στο Μαρόκο.

«Έφυγαν με τα προϊόντα... με κάποια προϊοντα» ακούστηκε να λέει ο Ατμούν, ενώ στη συνέχεια η συνομιλία σοβάρεψε: ο Παντζέρι ρώτησε σχετικά με το «θέμα της κόρης του», συνέχισε αναφέροντας πως θα βάλει την κόρη του, Σίλβια, να ετοιμάσει ένα προσχέδιο σύμβασης, το οποίο «θα στείλει στον ίδιο» τον Ατμούν για να ελέγξει αν είναι όλα καλά. Στη συνέχεια, ο Παντσέρι κάνει αναφορά στο «συμβούλιο των Μαροκινών» και μιλάει για ένα σχέδιο σύμβασης, ένα είδος συμφωνίας. Ο Ατμούν, με τη σειρά, επιβεβαιώνει όσα ακουέι και αναφέρεται σε συμβόλαιο «για ένα έτος», πριν αμφότεροι κλείσουν το τηλέφωνο.

Οι ερευνητές προσπαθούν, πλέον, μετά απο αυτή τη συνομιλία, να καταλάβουν για ποια σύμβαση μιλούσαν και ποιο ήταν το περιεχόμενό της.


Ειδήσεις σήμερα

«H ζωή μου όλη, πριν βρεθώ στη φυλακή» - Η Σλοβάκα απατεώνισσα μιλάει στο ΘΕΜΑ

Δύο αδερφές μαχαίρωσαν 16χρονη στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος

O Τομ Κρουζ πηδάει στο κενό με μοτοσικλέτα στο «μεγαλύτερο stunt στην ιστορία του σινεμά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης