Κατάρ-gate: Λες κι έβαλαν γκολ πανηγύριζαν τα μέλη της κλίκας Παντζέρι και Τζιόρτζιο σε ψηφοφορία για το Κατάρ

Κατάρ-gate: Λες κι έβαλαν γκολ πανηγύριζαν τα μέλη της κλίκας Παντζέρι και Τζιόρτζιο σε ψηφοφορία για το Κατάρ

Ανατριχιαστικά λεπτομερές δημοσίευμα της ιταλικής Repubblica για ψηφοφορία σε επιτροπή της Ευρωβουλής για τις βίζες των Καταριανών - Πώς τους συνδέει με το 1,5 εκατ. ευρώ

giorgi-kaili-panzeri
Φως στον τρόπο δράσης της «κλίκας», όρο που χρησιμοποιεί για την ομάδα που είχαν σχηματίσει Αντόνιο Παντζέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Αντρέα Κοτζολίνι για το Κατάρ-gate, επιχειρεί να ρίξει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica μεταφέροντας σκηνικά που καταγράφηκαν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψηφοφορίες για το Κατάρ.

Το σκηνικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε ψηψοφορία των μελών της επιτροπής Libe - για τις πολιτικές ελευθερίες - του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αντικείμενό της ήταν διάταξη για τις θεωρήσεις εισόδου στην Ευρώπη από το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η La Repubblica στην αίθουσα για εκείνη την ψηφοφορία εκτός από τους ευρωβουλευτές «υπήρχαν τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα. Ο ένας είναι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο συλληφθείς βοηθός του Αντρέα Κοτζολίνο, ο δεύτερος ο σύμβουλος πολιτικής της ομάδας S&D, ο Ιρανός Ελντάρ Μαμέντοφ, και στη συνέχεια δύο άνδρες που ήρθαν απευθείας από την Ντόχα».

Όταν η ψηψοφορία, δε, ολοκληρώθηκε ο Τζιόρτζι εμφανίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «να πανηγυρίζει με τον Μαμέντοφ λες και έβαλε γκολ, μια σκήνη που άφησε τους πάντες εμβρόντητους καθώς δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά μια τέτοια εικόνα "οπαδισμού"». Το «μυστήριο» της αντίδρασης του Τζιόρτζι λύθηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Qatargate.

repubblica
Κλείσιμο


Κατά το δημοσίευμα ο σύντροφος της Εύας Καϊλή «εμφανιζόταν όλο και πιο νευρικός από τον Νοέμβριο έχοντας στραμμένο το βλέμμα του σε τρεις φακέλους: ένα ψήφισμα στην ολομέλεια του Στρασβούργου, τις θεωρήσεις του Κατάρ και τη συμφωνία με την Qatar Airways ασκώντας πιέσεις σε "συναδέλφους" βοηθούς».

Την επίμαχη περίοδο, αναφέρει η La Reppublica το όνομα του Τζιόρτζι εμφανιζόταν σχεδόν το ίδιο συχνά με αυτά των βουλευτών στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ομάδας S&D με την ιταλική εφημερίδα να υπενθυμίζει ότι ψήφος από την Εύα Καϊλή είχε προσμετρηθεί στην ψηφοφορία για τις βίζες παρά το γεγονός ότι η ίδια δεν ήταν μέλος της επιτροπής Libe.

Εξίσου κομβική για τη λειτουργία της «κλίκας» εμφανίζεται και η δράση του Κοτζολίνο, του Ιταλού ευρωβουλευτή που επίσης ερευνάται από τις ιταλικές αρχές καθώς εμφανίζεται σε ηλεκτρονικά μηνύματα όχι μόνο να υποστηρίζει «ήπιες γραμμές» όσον αφορά το κείμενο για τις εργασιακές σχέσεις στο Κατάρ αλλά επέκρινε και όλους όσοι ήθελαν την αυστηροποίησή του. «Επί της ουσίας, οι ισχυρισμοί είναι γελοίοι σχετικά με τη διαφθορά. Όπως λέει το κείμενο. Ωστόσο, δεν είχαμε χρόνο και σήμερα το πρωί είχα άλλα προβλήματα, όπως γνωρίζετε. Ζητώ συγγνώμη από όλους αν δεν είχα τον χρόνο να σας ενημερώσω» φέρεται να έγραφε ο Κοτζολίνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει η La Repubblica «η μέθοδος της "κλίκας" ήταν αυτή. Περιστρεφόταν γύρω από την ικανότητα του Παντσέρι να οργανώνει και να πείθει. Και να πλέκει σχέσεις».

Οι έρευνες στο Μιλάνο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Corriere della Serra οι αρχές στο Μιλάνο που έχουν εμπλακεί στην έρευνα για το Qatargate «κανουν λόγο για σημαντικά ποσά χρημάτων που έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμούς που έχουν ήδη ερευνηθεί καθώς το Κατάρ ήθελε όχι μόνο να μην πληγεί η εικόνα του από τη σύζητηση για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και να μην υπάρξουν αντιδράσεις ή μποϊκοτάζ από αθλητές ή εθνικές ομάδες στο Μουντιάλ 2022.

corriere


Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η λεία της ομάδας είναι μεγαλύτερη από τα χρήματα που βρέθηκαν στον Παντζέρι και το σπίτη της Καϊλή και του Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες χωρίς να αποκλείουν χρήματα να έχουν φύγει από το Βέλγιο και να έχουν προσγειωθεί στην Ιταλία και αυτή είναι η αποστολή που έχουν να εκπληρώσουν οι ιταλικές αρχές, προσθέτει η Corriere della Serra.

Στο πλαίσιο αυτό η La Repubblica κάνει λόγο για επτά λογαριασμούς των Τζιόρτζι, Παντζέρι και Λούκα Βισεντίνι που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» προκειμένου να βρεθεί ο σύνδεσμος ανάμεσα στις έρευνες των Βέλγων και το «κυνήγι χρημάτων» που έχει ξεκινήσει στην Ιταλία.


repubblica2

Ειδήσεις σήμερα:

Η Καϊλή, ο Τζιόρτζι, ο Παντσέρι, το 1,5 εκατ. σε μετρητά και η «ληστεία αλά ιταλικά»

Έκλεισε το mega deal: H JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet για 800 εκατ. ευρώ

Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς και η δολοφονία του από όργανα της χούντας το 1967
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης