Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ιμάμογλου: Η ποινή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ιμάμογλου: Η ποινή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Νέο «ράπισμα» κατά Τουρκίας για την καταδίκη του Ιμάμογλου

imamoglou
Την ποινή φυλάκισης του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδικάζει με νεότερη ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι βαθιά προβληματισμένες και απογοητευμένες από την ετυμηγορία του τουρκικού δικαστηρίου κατά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που τον καταδίκασε σε δύο χρόνια και επτά μήνες φυλάκιση και απαγόρευσε την πολιτική δραστηριότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει προβληματισμό για «την ετυμηγορία του τουρκικού δικαστηρίου» τονίζοντας ότι «η ποινή δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου».

«Προτρέπουμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις βάσει ποινικών νόμων περί "προσβολής" και να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των Τούρκων πολιτών, μεταξύ άλλων διασφαλίζοντας ένα ανοιχτό περιβάλλον για δημόσιο διάλογο».

Κλείσιμο
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη παρουσία όλων των ηγετών της τουρκικής αντιπολίτευσης για να στηρίξουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της καταδίκης του.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: Δεσμεύθηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Qatargate: Η Ευρωβουλή «παγώνει» όλες τις ρυθμίσεις για το Κατάρ - Σχέδιο 10 σημείων κατά της διαφθοράς

Κόρινθος: Το χρονικό της ομαδικής απόπειρας βιασμού μαθήτριας: «Μου έκανε κεφαλοκλείδωμα, μετά ήλθαν και οι υπόλοιποι...»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης