Ουκρανία: Εργοστάσιο στη Βινίτσα έστελνε εξαρτήματα στον ρωσικό στρατό ακόμα και μετά την εισβολή

Ουκρανία: Εργοστάσιο στη Βινίτσα έστελνε εξαρτήματα στον ρωσικό στρατό ακόμα και μετά την εισβολή

Σϋμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία, η διοίκηση του εργοστασίου «κανόνιζε προμήθειες εξαρτημάτων για την επισκευή και συντήρηση» του ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού

ukraine_opla
Στελέχη των διωκτικών αρχών της Ουκρανίας, αποκάλυψαν πως μια ουκρανική επιχείρηση έκανε και συνεχίζει να κάνει ακόμα και μετά την εισβολή, εξαγωγές εξαρτημάτων στη Ρωσία για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Γενική Εισαγγελία στο Telegram.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διεξάγεται έρευνα στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας σχετικά με το γεγονός «της συνδρομής και υποκίνησης του επιτιθέμενου κράτους».

Σε αυτό το πλαίσιο «διερευνώνται τα γεγονότα του εμπορίου ουκρανικών επιχειρήσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία και των παράνομων προμηθειών προϊόντων για τις ανάγκες του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος του επιτιθέμενου κράτους».

Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ένα από τα εργοστάσια μηχανοκατασκευής της Βινίτσια της κεντρο-δυτικής Ουκρανίας, συνέχισε τη συνεργασία με την επιτιθέμενη χώρα.

Σε συνθήκες στρατιωτικού νόμου, η διοίκηση του εργοστασίου «κανόνιζε προμήθειες εξαρτημάτων για την επισκευή και συντήρηση της βιομηχανίας μηχανοκατασκευών. Πρόκειται για γρανάζια, τμηματικές αντλίες, υδραυλικούς κινητήρες, υδραυλικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό εξοπλισμό».

Για την υλοποίηση του παράνομου σχεδίου, εμπλέκονται διάφορες ελεγχόμενες οικονομικές οντότητες, με τη χρήση των οποίων εισήχθησαν εξαρτήματα στο έδαφος της Ρωσίας μέσω Ρουμανίας, Τουρκίας και Καζακστάν.

Η Εισαγγελία ανέφερε ακόμα πως «προκειμένου να παρακαμφθούν οι οικονομικοί περιορισμοί, χρησιμοποιήθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί που ανοίχθηκαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χωρών της ΕΕ. Με τον τρόπο αυτό, κατά τη διάρκεια του 2022, εξήχθησαν στη Ρωσική Ομοσπονδία εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού συνολικού ύψους άνω των 51 εκατομμυρίων ουκρανικών γριβνών (περίπου 1,3 εκατ. ευρώ).

Τα όργανα επιβολής του νόμου πραγματοποίησαν έρευνα στους χώρους γραφείων ενός ομίλου εταιρειών και στις κατοικίες προσώπων που εμπλέκονται στη διάπραξη ποινικού αδικήματος. Αφαιρέθηκαν χρηματοοικονομικά και οικονομικά έγγραφα που επιβεβαίωσαν το εμπόριο με τη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν σημάδεψα τον οδηγό» - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του παιδιού μας, λένε οι γονείς του 11χρονου Βασίλη στις Σέρρες

Η μπασκετμπολίστρια και ο έμπορος όπλων - ΗΠΑ και Ρωσία αντάλλαξαν αιχαμλώτους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης