Μπάκιγχαμ: Την αντιπαθούσε η Νταϊάνα, τη λάτρευε η Ελισάβετ - Η νονά του Ουίλιαμ προκάλεσε ταραχή

Μπάκιγχαμ: Την αντιπαθούσε η Νταϊάνα, τη λάτρευε η Ελισάβετ - Η νονά του Ουίλιαμ προκάλεσε ταραχή

Η κοκέτα νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα ρατσιστικά της σχόλια

susan-hussay
Αμαυρώνοντας την εικόνα των βρετανικών ανακτόρων, η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και μέλος του βρετανικού βασιλικού οίκου, λαίδη Σούζαν Χάσεϊ, παραιτήθηκε χθες από το ρόλο της ως ανώτερης βοηθού του Παλατιού, μετά από τα επίμονα ρατσιστικά σχόλιά της σε βάρος μαύρης Βρετανίδας ακτιβίστριας.

Η 83χρονη βαρόνη από το North Bradley έθεσε επίμονες ερωτήσεις για την «καταγωγή» της μαύρης ακτιβίστριας και επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης, Nγκόζι Φουλάνι, σε δεξίωση που παρέθεσε χθες η βασιλική σύζυγος Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

H λαίδη Χάσεϊ εκστόμισε ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της μαύρης Βρετανίδας ακτιβίστριας φέρνοντας σε δεινή θέση την βασιλική οικογένεια, κυρίως τον νέο Βασιλιά Κάρολο, σχολιάζει σήμερα σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος.

Ποια είναι η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η 83χρονη Χάσεϊ, ντυμένη πάντα στην... τρίχα, ήταν από τις αγαπημένες φίλες τις γιαγιάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ντύσιμό της, το οποίο περιλαμβάνει πάντα αξεσουάρ, όπως εντυπωσιακές καρφίτσες και καπέλα.

Βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ, στην κηδεία του αγαπημένου της συζύγου, Δούκα του Εδιμβούργου, στις 9 Απριλίου του 2021.

Κλείσιμο
Όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, η λαίδη Σούζαν Χάσεϊ που παραιτήθηκε από το ρόλο της ως ανώτερης βοηθός του Παλατιού, ήταν μία από τις έμπιστες προσωπικότητες στα βρετανικά ανάκτορα επί δεκαετίες.

Το 1960 πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Μπάκιγχαμ, ενώ όπως γράφει το BBC, έχει υποδυθεί έναν μικρό ρόλο στη δημοφιλή σειρά του Netflix: «The Crown (Το Στέμμα)».

Η Σούζαν Κάθριν Χάσει γεννήθηκε το 1939 και είναι η πέμπτη και μικρότερη κόρη του Ερλ Γουάλντεργκρέιβ και της Μέρι Έρμιον, Κόμισσας του Γουάλντεργκρέιβ.

Είναι αδερφή του πρώην συντηρητικού υπουργού του υπουργικού συμβουλίου, Γουίλιαμ Γουάντεργκρέιβ ενώ ο εκλιπών σύζυγός της, Μαρμέντιουκ Χάσει, είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του βρετανικού δικτύου BBC.

Απέκτησε δύο παιδιά με την κόρη της Κάθριν, να ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της.

Η Κάθριν εντάχθηκε το 1960 στο βασιλικό προσωπικό του Μπάκιγχαμ και μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, υπηρετούσε ως επίσημη σύμβουλος της βασιλικής συζύγου, Καμίλα Πάρκελ Μπόουλς.
susan_hussay

Η λαίδη Σούζαν ξεκίνησε να εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια την ίδια χρονιά που η Βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε το τρίτο της παιδί, τον πρίγκιπα Άντριου.

Αρχικά, ο ρόλος της ήταν να απαντάει σε επιστολές πολιτών, και τελικά κατάφερε να γίνει μέρος του στενού κύκλου των «κυριών σε αναμονή». Η γνώση της θεωρείται ασυναγώνιστη σε ότι αφορά την λειτουργία του παλατιού, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ένα από τα καθήκοντά της ήταν συχνά να βοηθάει στην προσαρμογή των νεοαφιχθέντων στο Μπάκιγχαμ διδάσκοντας το «savoir vivre» της βασιλικής οικογένειας - ανάμεσα στους... μαθητές της ήταν η «αντάρτισσα των βρετανικών ανακτόρων», Μέγκαν Μαρκλ και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Κρίστοφερ Γουίλσον που έγραψε το βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «The Windsor Knot», η πριγκίπισσα του λαού Νταϊάνα είχε «προσωπική αντιπάθεια» στη λαίδη Σούζαν.

Ο ρόλος της ως «κυρία εν αναμονή» δίνεται συνήθως από τα βασιλικά ανάκτορα σε πλούσιους αριστοκράτες που δεν λαμβάνουν μισθό, αλλά θεωρούνται άτομα εξαιρετικά κύρους.

Η Λαίδη Σούζαν έλαβε προαγωγή και εντάχθηκε στον Μεγάλο Σταυρό του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος (GCVO) το 2013 ενώ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για την πιστή της υπηρεσία στη εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ.

Χθες, παραιτήθηκε από τον ρόλο της ως ανώτερη βοηθός του Παλατιού και ζήτησε συγγνώμη αφού ρώτησε επανειλημμένως τη μαύρη Βρετανίδα επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης... από πού κρατάει η σκούφια της.

Η νονά του πρίγκιπα Γουίλιαμ έγινε μέσα σε λίγες ώρες το «μαύρο πρόβατο» των Ανακτόρων επισκιάζοντας την δεξίωση που παρέθεσε χθες στο Παλάτι η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, για όσους έχουν αγωνιστεί κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.


Credit: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE


Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου - Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς


Βοστόνη: Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Διαγωνιζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των καλλιστείων στο Μεξικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης