Κίνα: Το Πεκίνο επιστρατεύει sex bots για να «σβήσει» τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Κίνα: Το Πεκίνο επιστρατεύει sex bots για να «σβήσει» τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Υποπτοι λογαριασμοί πλημμύρισαν το Twitter με πορνό για να μην μπορούν οι χρήστες να εντοπίζουν πληροφορίες για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

kina-diadilwseis
Την ώρα που μαίνονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κίνα, το Πεκίνο προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στις αναφορές περί διαδηλώσεων επιστράτευσε λογαριασμούς με πορνογραφικό υλικό οι οποίοι έχουν πλημμυρίσει το Twitter. Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τις δεκάδες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όταν αναζητούν περισσότερες πληροφορίες πέφτουν πάνω σε «sex bots».

Πρόκειται για αναρτήσεις που περιλαμβάνουν σέξι φωτογραφίες, ερωτικά βίντεο καθώς και διαφημίσεις με συνοδούς πολυτελείας. Μάλιστα κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να αναζητήσει πληροφορίες γράφοντας στα κινέζικα τα ονόματα των πόλεων όπου λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις

Πίσω από αυτή την αποκάλυψη βρίσκεται ο  Άλεξ Στάμος, Ελληνοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Διεθνούς Ασφάλειας και Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Παράλληλα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου για το Διαδίκτυο του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ μιλώντας στην Washington Post είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για να καθορίσει πόσο διαδεδομένο και αποτελεσματικό είναι το τέχνασμα στο οποίο έχει καταφύγει το Πεκίνο.
Ακόμη συμπλήρωσε ότι οι ενέργειες φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν τη διεθνή παρακολούθηση των διαδηλώσεων καθώς η πρόσβαση στο Twitter έχει αποκλειστεί εντός της Κίνας. Σημειώνεται πως εργαζόμενος στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είπε ότι  η εταιρεία γνώριζε το πρόβλημα και εργαζόταν για να το επιλύσει.
Κλείσιμο
Στο μεταξύ σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν, με ειδικότητα στα κινεζικά θέματα μίλησε στην Washington Post υπό καθεστώς ανωνυμίας και υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα στην αναζήτηση είναι «50% πορνό και 50% διαμαρτυρίες». «Μόλις έκανα τρία - τέσσερα σκρολαρίσματα στη ροή των αποτελεσμάτων μου για να δω αναρτήσεις από νωρίτερα και ήταν όλα πορνό», πρόσθεσε.

china_sex_botss
chinese_tweet
chinese_tweet
Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ύποπτοι λογαριασμοί που έχουν σύνδεση με την κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική. Σύμφωνα με πρώην εργαζόμενο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά το παρελθόν αυτή η τακτική χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να απαξιωθούν είτε συγκεκριμένοι λογαριασμοί ή ένας μικρός αριθμός λογαριασμών.

«Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα το οποίο η ομάδα μας αντιμετώπιζε χειροκίνητα, εκτός από τους αυτοματισμούς που θέταμε σε εφαρμογή», ​​ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην εργαζόμενος του Twitter, ο οποίος μίλησε κάτω από καθεστώς ανωνυμίας.

Ακόμη ο πρώην εργαζόμενος συμπλήρωσε ότι η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το Πεκίνο είναι ένα πρώτο δείγμα ότι το Twitter «έχει πλέον πολλές τρύπες» και τέτοιες ενέργειες είναι πολύ εύκολο να συμβούν.

diadilwseis-kina__3_




Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές αναμένω μία νέα «έκρηξη» επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι δωρεές και τα πλεονάσματα - Πολυτελή ΙΧ, «υπηρέτες» και... χαρτζιλίκια

Θεσσαλονίκη: «Η Εμμανουέλα ήταν και θα συνεχίσει να είναι μοναδική» λέει η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης