Ρωσία: «Στημένη» η συνάντηση Πούτιν με «μητέρες εφέδρων» - «Ηθοποιοί και μέλη φιλοπουτινικών οργανώσεων ανάμεσά τους»

Ρωσία: «Στημένη» η συνάντηση Πούτιν με «μητέρες εφέδρων» - «Ηθοποιοί και μέλη φιλοπουτινικών οργανώσεων ανάμεσά τους»

Αποκαλύψεις για τη «συνάντηση-ντροπή» του Πούτιν με τις «μητέρες εφέδρων» από διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης

putin_mothers
Η προ ημερών συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τις μητέρες των στρατιωτών που πήγαν σαν έφεδροι στον πόλεμο της Ουκρανίας, έχει στοιχεία μιας «κυνική σκηνοθετημένης απάτης», σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Mail.

«Συναντήθηκε με μια ομάδα εξαιρετικά πιστών σε αυτόν γυναικών που επιλέχθηκαν προσεκτικά για να μην κάνουν δύσκολες ερωτήσεις» αναφέρουν, την ώρα που πραγματικά εξαγριωμένες Ρωσίδες μητέρες και σύζυγοι, οι οποίες δεν συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, εξοργίστηκαν για τον ντροπιαστικό τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν τις απέφυγε.



«Θα ήθελα να ξέρετε ότι, εγώ προσωπικά και ολόκληρη η ηγεσία της χώρας - συμμεριζόμαστε τον πόνο σας», είπε ο Πούτιν στις γυναίκες σε μια πολυδιαφημισμένη συνάντηση στην επίσημη κατοικία του. «Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια ενός γιου - ειδικά για μια μητέρα... μοιραζόμαστε αυτόν τον πόνο».

Είπε επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέρος της οποίας μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ότι «πρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας και θα τους πετύχουμε στο τέλος», καταγγέλλοντας αυτό που αποκάλεσε «προσπάθειες του εχθρού... για παραπληροφόρηση». Δεν έχει γίνει σαφές αν ο Πούτιν συνάντησε τη μητέρα κάποιου από τους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν στην Ουκρανία.



Κλείσιμο
Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι ταυτοποίησαν γρήγορα ορισμένες από τις γυναίκες που επιλέχθηκαν για να συναντήσουν τον Πούτιν ως γνωστές «πιστές» του προέδρου.

Μία από τις γυναίκες, η Ναντέζντα Ουζάνοβα από το Αμπακάν και μέλος μιας υπερπατριωτικής ομάδας με την ονομασία «Combat Brotherhood», είχε εμφανιστεί προηγουμένως σε εκδήλωση με τον Πούτιν να τραγουδά τον ρωσικό εθνικό ύμνο στην Κόκκινη Πλατεία, αφότου προσάρτησε με παράνομο τρόπο τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

putin_manes1
putin_manes21


Η Άννα Γκερούσοβα - που εθεάθη με τον Πούτιν στη συνάντηση - πιστεύεται ότι είναι η σύζυγος ενός στρατιωτικού επιτρόπου από το Ροστόφ.

Μια άλλη, η Ιρίνα Τας-Ολ, είναι πιστή αξιωματούχος της περιφερειακής κυβέρνησης και δεν είναι σαφές ότι έχει παιδιά σε ηλικία που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν στον πόλεμο. Μία ακόμη, η 50χρονη Όλγα Μπέλτσεβα, είναι εκπρόσωπος του φιλοπουτινικού κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Η Γιούλια Μπελέχοβα, 40 ετών, έχει έναν γιο που υπηρετεί στον πόλεμο, αλλά έχει εκφράσει έντονα φιλοπολεμικές απόψεις και είναι επίδοξη βουλευτής στο κύριο πολιτικό κόμμα του Πούτιν, την «Ενωμένη Ρωσία». Ο γιος μιας άλλης μητέρας, της Ζαραντάτ Αγκίεβα, από την Τσετσενία, έχει επαινεθεί από τον πιστό στον Πούτιν ηγέτη της περιοχής, Ραμζάν Καντίροφ. Έχει δύο γιους - ο ένας στρατιωτικός διοικητής και ο άλλος αρχηγός της αστυνομίας που έχει απειλήσει τους αντιρρησίες συνείδησης στον πόλεμο του Πούτιν.

putin_manes23


Η Μαρίνα Μιγκούνοβα είναι μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου του Orekhovo-Zuevo, ενώ η Ολέσια Σιγκίνα, 46 ετών, είναι γνωστή ηθοποιός για τη συμμετοχή σε γυρίσματα ορθόδοξων πατριωτικών ταινιών.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agentstvo Novosti δήλωσε ότι οι γυναίκες ήταν «υπάλληλοι φιλοκυβερνητικών δομών».

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο Πούτιν είπε στις 17 «μητέρες» να προσέχουν τις διαδικτυακές «απάτες και ψέματα» σχετικά με τον πόλεμό του στην Ουκρανία. «Δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τίποτα» στο διαδίκτυο σχετικά με τον πόλεμο, είπε.

Οι γυναίκες εμφανίστηκαν χαρούμενες που τον συνάντησαν και οι 17 πόζαραν πρόθυμα για μια ομαδική φωτογραφία μαζί του.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή χαιρετίστηκε ως «επαίσχυντη εξαπάτηση» από οργισμένες μητέρες με πραγματικά παράπονα για τον πόλεμο που δεν εκφράστηκαν, καθώς πολύ απλά... δεν τους επιτράπηκε να συμμετάσχουν.

Ο Αμπάς Γκαλιάμοβ, πολιτικός αναλυτής και πρώην συγγραφέας ομιλιών του Πούτιν, δήλωσε: «Αυτό είναι, προφανώς, ντροπή». Το ίδιο επανέλαβε και ο πατέρας ενός επιστρατευμένου ναύτη που σκοτώθηκε στη ναυαρχίδα Moskva, η οποία βυθίστηκε από ουκρανικό πλήγμα. «Είναι ντροπή να βλέπουμε αυτή τη σκηνοθετημένη συνάντηση», είπε.


Ειδήσεις σήμερα

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για τον θάνατο της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα επιτρέψουμε η απόφαση του ΣτΕ να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, λέει ο Πλεύρης

Τραγωδία στην Ίσκια της Ιταλίας από την κατολίσθηση – Στους 8 οι νεκροί, δείτε συγκλονιστικά βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης