Ρωσία - Πούτιν: Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επανένωση με το Ντονμπάς

Ρωσία - Πούτιν: Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επανένωση με το Ντονμπάς

Το 2014 δεν είχαμε κατανοήσει καλά τη διάθεση των κατοίκων, είπε ο Ρώσος πρόεδρος - «Δεν πολεμάμε με τους Ουκρανούς, αλλά με αυτούς που τους χρηματοδοτούν», πρόσθεσε

putin_maketa
Η επανένωση του Ντονμπάς με τη Ρωσία θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τις μητέρες των στρατιωτών που συμμετέχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Ίσως δεν θα υπήρχαν τόσες πολλές απώλειες μεταξύ των πολιτών, δεν θα υπήρχαν τόσα πολλά νεκρά παιδιά», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημείωσε, ακόμα, ότι το 2014, η Μόσχα δεν είχε ακόμη αισθανθεί πλήρως τη διάθεση των κατοίκων του Ντονμπάς, καθώς τότε ήταν αδύνατο να κατανοήσει με ακρίβεια τα γεγονότα που συνέβαιναν στην περιοχή.

Μιλώντας για την επιστράτευση και το ενδεχόμενο να επεκταθεί, ο Πούτιν ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας: «Δεν χρειάζεται, δεν χρειάζεται να γίνει. Αρκούν όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα», σημειωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιστρέψει και ένας από τους γιους του που έχει επιστρατευτεί.

Στη συνέχεια, άφησε ξανά αιχμές για τη Δύση που στηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο, λέγοντας: «Δεν πρέπει να πολεμήσουμε με τους Ουκρανούς, αλλά με αυτούς που τους προμηθεύουν και τους πληρώνουν τα πάντα. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται ως τροφή για τα κανόνια. Χωρίς καμία υπερβολή».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Η πολιτική μας γεννά νέο πλούτο, ο οποίος μοιράζεται στους Έλληνες


Στις 9 Δεκεμβρίου θα δικαστεί ο τράπερ Trannos - Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη διοικητική υπάλληλος στην Κιβωτό της Καλαμάτας – Βρέθηκε περίστροφο σε συρτάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης