Έναςψαράς από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει πολλούς συναδέλφους του να ζηλέψουν καθώς έβγαλε ένα χρυσόψαρο βάρους σχεδόν 32 κιλών, ενδεχομένως το μεγαλύτερο στον κόσμο. Η ανάρτησή του στο Facebook κάνει θραύση αυτές τις μέρες.
Ο 42χρονος Άντι Χάκετ έδωσε στο χρυσόψαρο το εύστοχο παρατσούκλι «The Carrot», δηλαδή καρότο, λόγω του έντονου πορτοκαλί χρώματός του.
Ο Χάκετ ψάρευε στις λίμνες Bluewater στη Γαλλία, μια από τις κορυφαίες περιοχές αλιείας κυπρίνου στον κόσμο, σύμφωνα με τη Daily Mail.
«Πάντα ήξερα ότι το “The Carrot” ήταν εκεί μέσα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα το πιάσω», δήλωσε ο Χάκετ.
Μιλώντας για το είδος του ψαριού που αλίευσε λέει πως «δεν είναι χρυσόψαρο αυτό καθαυτό, αλλά πρόκειται για ένα υβρίδιο του δερμάτινου κυπρίνου και του κυπρίνου Κόι, διακοσμητικών ψαριών που βρίσκονται συνήθως σε λίμνες. Το συγκεκριμένο δείγμα, το οποίο φέρεται να είναι 20 ετών, προφανώς εισήχθη στις λίμνες πριν από 15 χρόνια "ως κάτι διαφορετικό για να προσπαθήσουν οι ψαράδες να πιάσουν"», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Blue Water Lakes, Jason Cowler, στην USA Today.
NO WAY.
Is that really a goldfish … like the ones I had in a bowl next to my bed growing up?
Well, yes … and no.
...
«Από τότε έχει μεγαλώσει και μεγαλώνει, αλλά δεν βγαίνει συχνά», είπε. «Είναι σχεδόν... άπιαστο».
«Ήξερα ότι ήταν ένα μεγάλο ψάρι όταν τσίμπησε το δόλωμά μου», είπε ο ψαράς. «Στη συνέχεια βγήκε στην επιφάνεια 30 ή 40 μέτρα μακριά και είδα ότι ήταν πορτοκαλί. Ήταν καθαρή τύχη που το έπιασα», πρόσθεσε ο Χάκετ, ο οποίος χρειάσηκε 25 ολόκληρα λεπτά για να το ξετυλίξει από τα δίχτυα.
Κλείσιμο
Το ψάρι ζύγιζε περίπου 32 κιλά - δηλαδή 13,6 κιλά βαρύτερο από αυτό που θεωρούνταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο χρυσόψαρο στον κόσμο, το οποίο είχε αλιευθεί από τον κάτοικο της Μινεσότα Τζέισον Φουγκέιτ το 2019.
Ο Χάκετ πόζαρε για φωτογραφίες, στη συνέχεια απελευθέρωσε το ψάρι στη λίμνη και μετά το γιόρτασε... πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.
Σε μια παρόμοια ψαριά το 2019, ένας ψαράς από το Κεντάκι έπιασε ένα ψάρι κόι βάρους 9 κιλών χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπισκότο για δόλωμα.
Στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας η σωστή εκπαίδευση σε οδηγεί στην κορυφή. Η επιλογή της σχολής είναι το καθοριστικό βήμα για μια καριέρα με προοπτικές, κύρος και αναγνώριση.
Νέα άφιξη στην Πάρο, το πεντάστερο Vione Paros, ένα ξενοδοχείο φιλικό προς ενήλικες, που φέρνει μια νέα εποχή εκλεπτυσμένης φιλοξενίας και συνδυάζει τη γαλήνη με τη σύγχρονη φινέτσα και την ευεξία με την υψηλή γαστρονομία.