Μάικλ Τζάκσον: Η επέτειος των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του «Thriller», του πιο εμπορικού δίσκου όλων των εποχών

Μάικλ Τζάκσον: Η επέτειος των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του «Thriller», του πιο εμπορικού δίσκου όλων των εποχών

Το παρασκήνιο της δημιουργίας του, η σαρωτική επιτυχία και οι επετειακές δισκογραφικές εκδόσεις

Thriller_original_album
Στις 30 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το πιο εμπορικό άλμπουμ όλων των εποχών. Πρόκειται για το πασίγνωστο «Thriller» του Μάικλ Τζάσκον το οποίο αποτέλεσε σταθμό τόσο στην λαμπρή καριέρα του όσο και στην παγκόσμια δισκογραφική ιστορία καθώς καμία άλλη δισκογραφική δουλειά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να σπάσει το φράγμα των περίπου 110 εκατομμυρίων αντιτύπων που έχει πουλήσει διεθνώς.

Michael Jackson - Thriller (Official 4K Video)


Οι ηχογραφήσεις του «Thriller», του 6ου κατά σειρά άλμπουμ του βασιλιά της ποπ, ξεκίνησαν στο Λος Άντζελες τον Απρίλιο του 1982, με επικεφαλής τον θρυλικό παραγωγό Κουίνσι Τζόουνς, διήρκεσαν οκτώ περίπου μήνες και το συνολικό κόστος της παραγωγής ανήλθε στις 750.000 δολάρια. Ο ίδιος ο τραγουδιστής είχε γράψει τα 4 από τα εννέα συνολικά τραγούδια του δίσκου μεταξύ των οποίων το ομώνυμο με το άλμπουμ κομμάτι αλλά και τα θρυλικά «Billie Jean» και «Beat It». Πρωταρχικός στόχος του ήταν να δημιουργήσει έναν δίσκο του οποία όλα τα κομμάτια θα γίνουν επιτυχίες!

Michael Jackson - Billie Jean (Official Video)


Κλείσιμο
Το «Thriller» ήταν επί της ουσίας η δισκογραφική δουλειά που καθιέρωσε τον 24χρονο τότε Μάικλ Τζάσκον ως το νέο ποπ είδωλο της εποχής και έφερε νέο αέρα στην παγκόσμια δισκογραφία καταρρίπτοντας τα στερεότυπα και τους φυλετικούς φραγμούς, αποδεικνύοντας περίτρανα πως το ταλέντο και η επιτυχία δεν έχουν χρώμα και εθνικότητες.
Το περίφημο moonwalk, το αριστοτεχνικό χορευτικό ανάποδο περπάτημα του τραγουδιστή στο εντυπωσιακό και πρωτοποριακό για την εποχή του video του «Thriller» προκάλεσε παγκόσμια φρενίτιδα και έγινε το διαχρονικό σήμα – κατατεθέν του. Το άλμπουμ έσπασε κάθε ρεκόρ κατακτώντας οκτώ βραβεία Γκράμι και άλλα οκτώ Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία ενώ η διαχρονικότητά του είναι πλέον αναμφισβήτητη καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

Michael Jackson - Beat It (Official 4K Video)


Οι επετειακές κυκλοφορίες

Με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την κυκλοφορία του «Thriller» έχουν ετοιμαστεί διάφορα δισκογραφικά αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα μόλις κυκλοφόρησε, από την Panik Records σε συνεργασία με τη Sony Music και το Michael Jackson Estate, το «Thriller 40», ένα διπλό CD το οποίο περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια του δίσκου μαζί με ακυκλοφόρητα κομμάτια πάνω στα οποία είχαν δουλέψει ο Μάικλ Τζάσκον με τον Κουίνσι Τζόουνς αλλά έμειναν εκτός.

Thriller_40_-_cd


Παράλληλα, στις ΗΠΑ η αλυσίδα Walmart θα κυκλοφορήσει μια μοναδική έκδοση του «Thriller» με νέο, επετειακό εξώφυλλο και η αλυσίδα Target μια μοναδική έκδοση του άλμπουμ που θα περιλαμβάνει ένα «Thriller 40» vinyl slip mat. Οι δύο εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από συγκεκριμένα καταστήματα και στην Ευρώπη αλλά θα κυκλοφορήσουν σε 40.000 μόνον συλλεκτικά αντιτύπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης