Απασφάλισε και πάλι ο Τραμπ: Ντροπή οι έρευνες σε βάρος μου, το κάνουν επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις

Απασφάλισε και πάλι ο Τραμπ: Ντροπή οι έρευνες σε βάρος μου, το κάνουν επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις

Καταγγέλλοντας «τη χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης» στην αμερικανική ιστορία, ο δισεκατομμυριούχος τόνισε ότι δεν θα συμμετάσχει στις έρευνες

trump
Ξεσπαθώνει και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι ο διορισμός ανεξάρτητου εισαγγελέα για να επιβλέπει τις έρευνες σε βάρος του είναι «άδικος» και «πολιτικός», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox.

Καταγγέλλοντας «τη χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης» στην αμερικανική ιστορία, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις έρευνες. «Επί έξι χρόνια το περνάω αυτό και δεν πρόκειται να το περάσω άλλο» δήλωσε.

«Είναι ντροπή, το κάνουν αυτό μόνο και μόνο επειδή προηγούμαι στις δημοσκοπήσεις», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος που ανακοίνωσε πριν από τρεις ημέρες την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Μου έδωσαν αύξηση όταν έμαθαν ότι φοροδιέφευγα»

Αφού έμαθαν το 2017 ότι ο επί χρόνια οικονομικός διευθυντής του Trump Organization, Άλεν Βάισελμπεργκ, φοροδιέφευγε για πάνω από μια δεκαετία, οι γιοι του Ντόναλντ Τραμπ αντί να τον επιπλήξουν, αύξησαν τον μισθό του, κατέθεσε σήμερα ο Βάισελμπεργκ στη δίκη της εταιρείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με την κατηγορία της φορολογικής απάτης.

Ο Βάισελμπεργκ κατέθεσε ότι η εταιρεία ακινήτων προχώρησε σε εκκαθάριση των φορολογικών της πρακτικών εν αναμονή του πρόσθετου ελέγχου, αφότου ο Τραμπ έγινε πρόεδρος και οι γιοι του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, ανέλαβαν τα ηνία της εταιρείας το 2017.

Ούτε ο Τραμπ ούτε τα παιδιά του έχουν κατηγορηθεί για αξιόποινη πράξη. Η εταιρεία έχει δηλώσει την αθωότητά της. Ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι δεν πλήρωσε φόρους εισοδήματος ύψους περίπου 1,76 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ένοχος τον Αύγουστο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας παραδοχής της ενοχής του, η οποία απαιτούσε ο Βάισελμπεργκ να καταθέσει στη δίκη.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της εκκαθάρισης, και τα δύο παιδιά του Τραμπ αντιλήφθηκαν ότι η εταιρεία πλήρωνε τον Βάισελμπεργκ για προσωπικά έξοδα, πρόσθετο εισόδημα που δεν δήλωνε ο ίδιος στις φορολογικές αρχές, είπε ο Βάισελμπεργκ. Πρόσθεσε ότι έμαθαν επίσης ότι αυτός και άλλα στελέχη έπαιρναν μπόνους σαν να ήταν ανεξάρτητοι εργολάβοι.

Όταν η Σούζαν Χόφινγκερ, εισαγγελέας του γραφείου του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν, ρώτησε αν ο Trump Organization τον υποβίβασε ή τον τιμώρησε, ο Βάισελμπεργκ απάντησε όχι.

«Σας δόθηκε στην πραγματικότητα μια αύξηση ... που ανήλθε συνολικά σε περίπου 200.000 δολάρια;» ρώτησε η Χόφινγκερ.

«Σωστά», είπε ο Βάισελμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται τώρα σε άδεια μετ' αποδοχών. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο μισθός και το μπόνους του φέτος ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο δολάρια και ελπίζει να λάβει άλλο ένα μπόνους τον Ιανουάριο.

Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν απέλυσε ή επέπληξε δύο άλλα στελέχη που είχαν ασκήσει παρόμοιες πρακτικές. Είπε ότι ο ίδιος είχε μικρή αλληλεπίδραση με τον ίδιο τον Τραμπ σε ό,τι αφορά την εταιρεία αφότου ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έγινε πρόεδρος.

Για να αποδείξουν την ενοχή του Trump Organization, οι εισαγγελείς πρέπει να αποδείξουν ότι ο Βάισελμπεργκ και άλλα στελέχη ενήργησαν ως υπό τις επίσημες ιδιότητές τους στην εταιρεία όταν φέρεται ότι έκαναν φοροδιαφυγή.

Δικηγόροι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο Βάισελμπεργκ ενήργησε για ίδιον όφελος. Η Σούζαν Νιτσέλες, μια δικηγόρος της εταιρείας, δήλωσε ότι ο Βάισελμπεργκ και τα άλλα στελέχη στάθηκαν στο πλευρό της εταιρείας όταν περνούσε οικονομικές δυσκολίες τη δεκαετία του 1990 και τώρα ο Τραμπ στέκεται δίπλα του στη «χειρότερη στιγμή της ζωής σου».

«Δεν θεωρείς ότι αυτό σημαίνει ότι εγκρίνει αυτό που έκανες;» ρώτησε η Νιτσέλες τον Βάισελμπεργκ κατά την αντεξέταση στη δίκη.

«Όχι», απάντησε ο Βάισελμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός 12χρονης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τριών συλληφθέντων

Τζεφ Μπέζος: Συμβουλεύει τους καταναλωτές ενόψει Black Friday - «Μην ψωνίσετε»

Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία προχωρούν στην ανάπτυξη μαχητικού που θα αντικαταστήσει Rafale και Eurofighter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης