Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία προχωρούν στην ανάπτυξη μαχητικού που θα αντικαταστήσει Rafale και Eurofighter

Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία προχωρούν στην ανάπτυξη μαχητικού που θα αντικαταστήσει Rafale και Eurofighter

Οι αρμόδιες εταιρείες των τριών ευρωπαϊκών χωρών προχωρούν στην επόμενη φάση ανάπτυξης του μαχητικού FCAS - Το συνολικό κόστος του σχεδίου θα ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ

rafale1
Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία συμφώνησαν να ξεκινήσουν την επόμενη φάση ανάπτυξης ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους με την ονομασία Future Combat Air System (FCAS), το οποίο εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή της γαλλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο Reuters ότι οι εξειδικευμένες βιομηχανίες των τριών χωρών, οι οποίες θεωρούνταν πρόσφατα τα κύρια εμπόδια στην πορεία προς τη συμφωνία, συμφώνησαν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του έργου του μαχητικού αεροσκάφους.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η επόμενη φάση ανάπτυξης του μελλοντικού μαχητικού αεροπορικού συστήματος (FCAS) αναμένεται να κοστίσει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μοιραστούν εξίσου μεταξύ των τριών χωρών.

Η Dassault, η Airbus και η Indra συμμετέχουν στο σχέδιο που θα αρχίσει να αντικαθιστά τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Γαλλίας και τα Eurofighter της Γερμανίας και της Ισπανίας από το 2040.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τα σχέδια για το FCAS τον Ιούλιο του 2017. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Ειδήσεις σήμερα:

Τζεφ Μπέζος για την Black Friday - «Μην ψωνίσετε κάτι ακριβό, έρχεται οικονομική ύφεση»

Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Βίαζε την αδερφή των φίλων του στην Κρήτη από τα 5 της χρόνια - Τον κατήγγειλε η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης