Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή πριν τη μοιραία επίθεση - Κάμερες «έπιασαν» την βομβίστρια να περιμένει σε παγκάκι

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή πριν τη μοιραία επίθεση - Κάμερες «έπιασαν» την βομβίστρια να περιμένει σε παγκάκι

Η Αχλάμ Αλμπασίρ, που κατηγορείται για την τραγωδία σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, φέρεται να είχε μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις της

FhqgagwWQAATU1B-1
Δεν έχει καταλαγιάζει το σοκ στην Κωνσταντινούπολη τρεις ημέρες μετά την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην καρδιά της πόλης της Τουρκίας.

Για την βομβιστική επίθεση στη λεωφόρο Ιστικλάλ κατηγορείται μια γυναίκα που, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, ομολόγησε ότι είχε εκπαιδευτεί από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).  Η γυναίκα συριακής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής μετά την έκρηξη, φέρεται να ομολόγησε πως πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση στην λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τουρκικές Αρχές, αποτελούνταν από «TNT μεγάλης ισχύος». Η Αχλάμ Αλμπασίρ, που κατηγορείται για την τραγωδία σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, φέρεται να είχε μελετήσει πολύ καλά τις κινήσεις της.
 

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή την έχουν «πιάσει» να κάθεται αρκετή ώρα στα παγκάκια γύρω από το σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη.

Κλείσιμο
Στα πλάνα που μοιράστηκε το αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, φαίνονται οι κινήσεις της γυναίκας λεπτό προς λεπτό. Ανακρίνονται 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και η βομβίστρια, η οποία συνελήφθη 10 ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση. Οι Σύροι υπήκοοι που βοήθησαν την γυναίκα, αλλά και η ίδια βρίσκονται υπό κράτηση.

Ειδήσεις σήμερα:

GNTM5: Το «golden pass» πρόλαβε να... πηδήξει από το καράβι πριν βουλιάξει - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για πρόεδρος το 2024


Πολωνία: Eπιβεβαιώνει επίσημα πως «πύραυλος ρωσικής κατασκευής» έπληξε την επικράτεια σκοτώνοντας δύο πολίτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης