Ο Λούλα πήγε στη σύνοδο του ΟΗΕ για το περιβάλλον με το ιδιωτικό τζετ εκατομμυριούχου

Ο Λούλα πήγε στη σύνοδο του ΟΗΕ για το περιβάλλον με το ιδιωτικό τζετ εκατομμυριούχου

Kατά την προεκλογική περίοδο ο εκλεγμένος πρόεδρος είχε δώσει έμφαση στην αποκατάσταση της καταστροφής στο περιβάλλον που είχε προκαλέσει ο προκάτοχός του, Ζάιχ Μπολσονάρου

lula_da_silva
Οργή και σχόλια προκάλεσε στη Βραζιλία η απόφαση του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, να μεταβεί στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, στην Αίγυπτο, με το ιδιωτικό τζετ εκατομμυριούχου.

«Είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις, ακόμη και πριν αναλάβεις καθήκοντα ως πρόεδρος», είπε πρώην υπουργός για το ταξίδι του κεντροαριστερού πολιτικού, κάνοντας λόγο για «απερίσκεπτο λάθος».

Το μόνο που είχε να σχολιάσει ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος ήταν ότι ο ιδιοκτήτης του τζετ, Χοσέ Σερπιέρι ο νεότερος, ταξίδευε μαζί με τον εκλεγμένο πρόεδρο και δεν δάνεισε απλώς το αεροσκάφος.

Από την πλευρά του ο συντονιστής της μετάβασης στην προεδρία του Λούλα είπε ότι καθώς δεν είναι ακόμη πρόεδρος δεν διέπραξε αδίκημα. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει με αεροσκάφος της γραμμής για να μην προπηλακιστεί από ακροδεξιούς.

Κλείσιμο
Ο Λούλα, κατά την προεκλογική περίοδο, είχε δώσει έμφαση στην αποκατάσταση της καταστροφής στο περιβάλλον που είχε προκαλέσει ο προκάτοχός του, Ζαΐχ Μπολσονάρου. Την τελευταία τετραετία η αποψίλωση των δασών στον Αμαζόνιο έφτασε σε υψηλό 15 ετών, σημειώνει ο Guardian.

Ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2023.



Ειδήσεις σήμερα:

Στην εντατική σε νοσοκομείο της Κύπρου ο Ηλίας Μαμαλάκης

«Πριν σβήσουν τα φώτα»: Η ιστορική ομιλία του Κώστα Λαλιώτη για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

O Ποτσέκο πανηγύρισε με το εσώρουχο την πρόκριση της Ιταλίας στο Μουντομπάσκετ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης