Τουρκία: Υπό άκρα μυστικότητα η συνάντηση των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ-Ρωσίας
Ο διευθυντής της CIA «μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες που θα είχε η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και για τις υποθέσεις των αμερικανών πολιτών που κρατούνται άδικα»
Συνάντηση στην Άγκυρα είχαν σήμερα ο διευθυντής της CIAΟυίλιαμ Μπερνς και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Ναρίσκιν σχετικά με τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα και το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται στη Ρωσία, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
Ο Μπερνς «μεταφέρει ένα μήνυμα για τις συνέπειες που θα είχε η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία (…) και για τις υποθέσεις των αμερικανών πολιτών που κρατούνται άδικα», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ στο CNN.
Ο διευθυντής της CIA δεν επρόκειτο να υπεισέλθει σε «κανενός είδους διαπραγματεύσεις» με τον επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) ούτε να συζητήσει τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ τόνισε πως για τη συνάντηση είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων η ουκρανική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον εμμένει στην αρχή «τίποτα για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία».
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε τη συνάντηση στην Άγκυρα, χωρίς να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συνομιλιών. Υποστήριξε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Ουάσινγκτον.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Το ερευνητικό πρόγραμμα του UNIC Athens μετατρέπει το campus του Ελληνικού σε ένα ζωντανό πεδίο έρευνας, όπου Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοτεχνολογία και βιολογικά δεδομένα συναντώνται, ανοίγοντας νέους δρόμους για την υγεία, την ευημερία και φυσικά, την επιστήμη.