Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση απέβαλε για 15 μέρες λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς τον ακροδεξιό βουλευτή ντε Φουρνάς
Ο ντε Φουρνάς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση φώναξε «Γυρίστε πίσω στην Αφρική» σε έναν μαύρο συνάδελφό του της αριστεράς, ο οποίος είχε θέσει μια ερώτηση σχετική με τη μετανάστευση
Την απόφαση υιοθέτησε σήμερα με ομοφωνία το Προεδρείο της Εθνοσυνέλευσης, η πρόεδρος της οποίας είχε διακόψει χθες τη συνεδρίαση μετά την αναταραχή που προκάλεσε η «προτροπή» του Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς.
Η κυβέρνηση και η συμμαχία της αριστεράς την χαρακτήρισαν απαράδεκτη, ρατσιστική προσβολή. Η ακροδεξιά από την άλλη υποστήριξε ότι ο βουλευτής Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς δεν απευθυνόταν στον επερωτώντα βουλευτή, τον Κάρλος Μαρτέν Μπιλόνγκο, αλλά στους μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης και αναζητούν «ασφαλές λιμάνι» για να αποβιβαστούν. Ο Γκρεγκουάρ ντε Φουρνάς είναι μέλος του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν και το κόμμα του ισχυρίστηκε ότι δεν είπε κάτι κακό.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.