Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίποινα από τη Ρωσία για την Κριμαία - Βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντίποινα από τη Ρωσία για την Κριμαία - Βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Σύμφωνα με το Κίεβο, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν πάνω από 50 πυραύλυος κρουζ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία

kievo_bomb
«Μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ζελένσκι, δύο ημέρες έπειτα από μια επίθεση εναντίον του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες για μία ακόμη φορά εξαπολύουν μαζική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων του ενεργειακού συστήματος σε αρκετές επαρχίες», επεσήμανε ο Κίριλο Τιμοσένκο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.



«Κάποιοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, ενώ άλλοι πέτυχαν τον στόχο τους», πρόσθεσε. Όπως έγινε γνωστό, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν πάνω από 50 πυραύλους κρουζ κατά ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, με τους 44 να αναχαιτίζονται, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-co004gj5h53l)


Λίγο νωρίτερα σειρά εκρήξεων ακούστηκε στο Κίεβο, ενώ οι περιφερειακές αρχές στο βόρειο, το ανατολικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις.

Καπνός φαινόταν να υψώνεται πάνω από το Κίεβο έπειτα από περίπου 10 εκρήξεις, σύμφωνα με το Reuters. Όπως δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP, ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις 08:00 ως τις 08:20.



«Ακόμη μια δέσμη ρωσικών πυραύλων έπληξε κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας. Αντί να πολεμά στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία πολεμά εναντίον των αμάχων», κατήγγειλε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Μην δικαιολογείτε αυτές τις επιθέσεις χαρακτηρίζοντάς τες 'απάντηση'. Η Ρωσία το κάνει αυτό διότι έχει ακόμη πυραύλους και την επιθυμία να σκοτώνει Ουκρανούς», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο Όλεγκ Νικολένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι πύραυλοι έπληξαν ενεργειακές υποδομές στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.



«Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτικές συνομιλίες, ούτε για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Ο μοναδικός στόχος του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι ο θάνατος και η καταστροφή», υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Telegram ότι πολλές συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό σήμερα το πρωί «μετά τα ρωσικά πλήγματα».

Στο μεταξύ ο Ίχορ Τερέχοβ, δήμαρχος του Χαρκόβου, δήλωσε ότι η πόλη έχει πληγεί από δύο πυραύλους που στοχοθέτησαν «τις εγκαταστάσεις κρίσιμης υποδομής».

Διπλό χτύπημα καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας και στη Ζαπορίζια. «Ο εχθρός επιτίθεται και πάλι στη Ζαπορόζια. Μείνετε σε ασφαλή μέρη!» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης, Ανατόλι Κούρτεβ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Όσα έγιναν στη συναυλία της Panik: Η συγκίνηση του Αργυρού, η αποθέωση για τον 50 Cent

Ινδία: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας - Στους 132 οι νεκροί

Ηλίας Ζερβός: Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης