ΗΠΑ: «Πού είναι η Νάνσι;» φώναζε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της Πελόζι και χτύπησε τον σύζυγό της

ΗΠΑ: «Πού είναι η Νάνσι;» φώναζε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της Πελόζι και χτύπησε τον σύζυγό της

Ο άγνωστος, τα κίνητρα του οποίου ερευνώνται, χρησιμοποίησε την ίδια φράση, που φώναζαν οι εισβολείς στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου του 2021

pelosi
Ο άνδρας που επιτέθηκε στον σύζυγο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο αναζητούσε την επικεφαλής των Δημοκρατικών, φωνάζοντας «Πού είναι η Νάνσι, πού είναι η Νάνσι;» προτού επιτεθεί στον Πολ Πελόζι με ένα σφυρί.

Αυτό ήταν μια ανατριχιαστική «επανάληψη» των συνθημάτων που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της άγριων επεισοδίων της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, όταν οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που προσπαθούσαν να σταματήσουν την εκλογή του Τζο Μπάιντεν έψαχναν μετά μανίας την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Τότε μάλιστα, κάποιοι είχαν φτάσει μέχρι το γραφείο της και της πήραν μέχρι και το λάπτοπ.

Ο Πολ Πελόζι δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε σοβαρά από έναν δράστη με σφυρί που εισέβαλε στο σπίτι τους νωρίς την Παρασκευή, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν την έρευνα. 

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο κεφάλι και το σώμα του, σύμφωνα με δύο άτομα που μίλησαν στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

pelozii


Κλείσιμο
«Η πρόεδρος και η οικογένειά της είναι ευγνώμονες προς τους πρώτους ανταποκριτές και τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που συμμετείχαν, και ζητούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νάνσι Πελόζι, Ντρου Χάμιλ.

Αναζητείται το κίνητρο της επίθεσης

Οι Αρχές ερευνούν τις συνθήκες και τα κίνητρα της επίθεσης στο Σαν Φρανσίσκο, την ίδια στιγμή η επίθεση εγείρει ερωτήματα και σχετικά με την ασφάλεια των μελών του Κογκρέσου και των οικογενειών τους. Οι απειλές προς τους νομοθέτες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο σχεδόν δύο χρόνια μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο. Η επίθεση έρχεται επίσης μόλις 11 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, κατά τις οποίες η εγκληματικότητα και η δημόσια ασφάλεια έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίες ανησυχίες των Αμερικανών.

spiti-pelozi
Το σπίτι του ζεύγους Πελόζι όπου έγινε η διάρρηξη


Η αστυνομία του Καπιτωλίου, που έχει αναλάβει την προστασία των ηγετών του Κογκρέσου, δήλωσε ότι η Νάνσι Πελόζι βρισκόταν με την προστατευτική της ομάδα στην Ουάσινγκτον τη στιγμή που ο σύζυγός της δέχθηκε επίθεση. Είχε μόλις επιστρέψει αυτή την εβδομάδα από ένα συνέδριο για την ασφάλεια στην Ευρώπη και πρόκειται να είναι η κεντρική ομιλήτρια σε μια εκδήλωση υπεράσπισης το βράδυ του Σαββάτου στην Ουάσινγκτον μαζί με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου δήλωσε ότι το FBI και η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο διεξάγουν επίσης έρευνα. Ο ύποπτος τελεί υπό την κράτηση της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο.

Σημειώνεται πως η επίθεση στο σπίτι του ζεύγους Πελόζι ήρθε πέντε μήνες αφότου συνελήφθη ο 82χρονος σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από τροχαίο ατύχημα στην κομητεία Νάπα. Απέφυγε τη φυλάκιση με την παραδοχή της ενοχής του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ τον Αύγουστο.

Το τηλεφώνημα Μπάιντεν στη Νάνσι Πελόζι, μετά την επίθεση στο σπίτι της

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σήμερα, μετά την επίθεση στο σπίτι της και τον τραυματισμό του συζύγου της.

«Ο πρόεδρος προσεύχεται για τον Πολ Πελόζι και όλη την οικογένεια της προέδρου Πελόζι. Σήμερα το πρωί τηλεφώνησε στην πρόεδρο Πελόζι για να της εκφράσει την υποστήριξή του έπειτα από αυτή τη φρικτή επίθεση. Είναι πολύ χαρούμενος που αναμένεται ότι (ο Πολ Πελόζι) θα αναρρώσει πλήρως» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

11 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ η ανησυχητική επίθεση

Η ανησυχητική επίθεση έλαβε χώρα 11 ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, όπου οι Δημοκρατικοί αναμένεται να χάσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από τέσσερα χρόνια πλειοψηφίας, εν μέρει λόγω των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που θέτουν ζήτημα αυξανόμενης εγκληματικότητας σε πόλεις σε όλες τις Πολιτείες.

Στο Σαν Φρανσίσκο, για παράδειγμα, η αστυνομία ανέφερε διψήφια αύξηση στις ανθρωποκτονίες (17%) το 2021 σε σχέση με το 2020. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτή δεν ήταν η πρώτη επίθεση κατά της Πελόζι. Το γραφείο της λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, μερικοί από τους οποίους την κυνήγησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τον Ιανουάριο του 2021, το σπίτι της υπέστη βανδαλισμό, καθώς οι τοίχοι γέμισαν με γκράφιτι που έγραφαν «Ακυρώστε τα ενοίκια» και «Θέλουμε τα πάντα», ενώ μπροστά στο γκαράζ της βρέθηκε κεφάλι γουρουνιού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.


Ειδήσεις σήμερα:

Καλλιθέα: Σκότωσε με μπουνιά 76χρονο, επειδή του είπε να μην κολυμπάει εκεί που ψάρευε!

Ο Έλον Μασκ θα διευθύνει προσωπικά το Twitter - «Πέταξε έξω» την προηγούμενη διοίκηση

ΗΠΑ: Διάρρηξη-μυστήριο στο σπίτι της Νάνσι Πελόζι - Στο νοσοκομείο ο άντρας της από άγρια επίθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης