Πόλεμος στην Ουκρανία: 131 σοροί έχουν εντοπιστεί σε ομαδικούς τάφους στο Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: 131 σοροί έχουν εντοπιστεί σε ομαδικούς τάφους στο Ντονέτσκ

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών στις απελευθερωμένες περιοχές του Ντονέτσκ είναι μεγαλύτερος

donetsk_tafoi1
Οι σοροί 131 αμάχων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στα απελευθερωμένα εδάφη της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν είναι οριστικός.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Τύπου της Ουκρανίας.

«Έχουν πραγματοποιηθεί εκταφές στους δύο κύριους τόπους ταφής, έχουν εκταφεί 131 άνθρωποι, αλλά υπάρχουν μαζικοί τόποι ταφής σε χαρακώματα και ξεχωριστοί τάφοι που βρίσκονται επίσης σε αυλές. Επομένως, ο αριθμός αυτός δεν είναι οριστικός και, δυστυχώς, αυξάνεται», δήλωσε ο Κιριλένκο.



Σύμφωνα με τον ίδιο, διεξάγονται σχετικές εξετάσεις στο πλαίσιο ποινικών διαδικασιών, ενώ διερευνώνται και τα γεγονότα σχετικά με την ανακάλυψη στρατοπέδων βασανιστηρίων στο έδαφος των κοινοτήτων Λίμανσκ και Σβιατοχίρσκ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου τόσο του άμαχου πληθυσμού όσο και του ουκρανικού στρατού.

Όπως αναφέρθηκε, 45 χώροι ταφής βρέθηκαν στα εδάφη της περιοχής του Ντονέτσκ που απελευθερώθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου, 33 από αυτές στο Σβιατοχίρσκ και 12 στο Λίμανσκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει ο συγκοινωνιακός «χάρτης» της Αττικής - Έως την εθνική οδό στο ύψος της Βαρυμπόμπης ο Ηλεκτρικός

«Λέει ψέματα, δεν της έχει κάνει τίποτα» δηλώνει ο πατέρας της 38χρονης που έριξε το καυστικό υγρό

Ρίσι Σούνακ : Ποιος είναι ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός της Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης