Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 190 σοροί αμάχων και στρατιωτών εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Λιμάν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 190 σοροί αμάχων και στρατιωτών εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους στη Λιμάν

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας του Ντονέτσκ υπάρχουν περίπου 40 τάφοι που δεν έχουν εξερευνηθεί ακόμα - Η Λιμάν ανακτήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από τους Ουκρανούς

liman_tafoi
Στην εκταφή των σορών  35 στρατιωτικών και 152 αμάχων έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα οι ουκρανικές αρχές στην πόλη Λιμάν της περιφέρειας Ντονέτσκ, την οποία ανέκτησαν προ ημερών οι Ουκρανοί στρατιώτες.

Αυτό ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της περιοχής του Ντονέτσκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Κέντρο Τύπου της Ουκρανίας.



«Οι σοροί 35 στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκταφιάστηκαν στη Λιμάν από ομαδικούς τάφους. Όσον αφορά τους πολίτες, εκταφιάστηκαν 152 σοροί τόσο από μαζικούς όσο και από ατομικούς τάφους», ανέφερε η εκπρόσωπος.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να εργάζονται στους χώρους ταφής και ο αριθμός των άψυχων σωμάτων που ανακαλύπτονται αυξάνεται καθημερινά, πρόσθεσε η αστυνομία.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι οι εργασίες εκταφής έχουν ολοκληρωθεί εκεί όπου θάφτηκαν οι στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και οι εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να εργάζονται στον τόπο μαζικής ταφής αμάχων. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, περίπου 40 τάφοι παραμένουν ανεξερεύνητοι.

Κλείσιμο
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας σημείωσε ότι οι περισσότερες από τις σορούς έχουν σημάδια τραυματισμών από νάρκες και εκρηκτικά, ενώ υπάρχουν επίσης σώματα με τραύματα από πυροβολισμούς.

Όπως έχει αναφερθεί, στη Λιμάν, οι κάτοικοι έχουν επισημάνει την παρουσία δύο ομαδικών τάφων, στον έναν από τους οποίους βρέθηκαν οι σοροί στρατιωτών και στον άλλο πολιτών.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε με το «καλημέρα» όλα τα οικονομικά μέτρα του προκατόχου του

Fake news από Τσαβούσογλου για τους 92 μετανάστες στον Έβρο - «Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο»

Θρίλερ στο Παρίσι: Βίντεο καταγράφει την ύποπτη για τον φόνο της 12χρονης που βρέθηκε σε βαλίτσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης