Ιταλία: Μακρόν-Μελόνι είχαν την πρώτη τους συνάντηση στη Ρώμη - Η κοινή φωτογραφία

Ιταλία: Μακρόν-Μελόνι είχαν την πρώτη τους συνάντηση στη Ρώμη - Η κοινή φωτογραφία

Η ανάρτηση του Γάλλου προέδρου στο Twitter

macron
Η νέα Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν το βράδυ της Δευτέρας (23/10) άτυπη συνάντηση στη Ρώμη.

Ο Μακρόν βρίσκεται στην ιταλική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Αγίου Αιγιδίου, ενώ την Τρίτη (24/10) θα έχει συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μετά την συνομιλία του με τη Μελόνι, ο Γάλλος πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Ως ευρωπαίοι, ως γειτονικές χώρες, ως φίλοι λαοί, με την Ιταλία πρέπει να συνεχίσουμε όλη την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Πρέπει να τα καταφέρουμε μαζί, με διάλογο και φιλοδοξία: το οφείλουμε στους νέους μας και στους λαούς μας. Η πρώτη μας συνάντηση στη Ρώμη, Τζόρτζια Μελόνι, πάει προς αυτή την κατεύθυνση».



Σύμφωνα με την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα και είχε ως αντικείμενο την αντιμετώπιση του ενεργειακού, το ουκρανικό, την κρίσιμη οικονομική κατάσταση και την διαχείριση του μεταναστευτικού.

Παράλληλα, σε ανακοινωθέν της κυβέρνησης Μελόνι, υπογραμμίζεται ότι Ιταλία και Γαλλία συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία επί των μεγάλων, κοινών προκλήσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με σεβασμό στα αμοιβαία εθνικά συμφέροντα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς το ’χασαν έτσι οι Εγγλέζοι; Αλλάζουν τρεις πρωθυπουργούς μέσα σε τρεις μήνες

Κολωνός: Και η μάνα «εξέδιδε» τη 12χρονη, της είχε κλείσει εννέα ραντεβού

Άγιοι Ισίδωροι: Προθεσμία πέντε ημερών από τον Ιερώνυμο στον παπα-Δημήτρη για να πάει σε άλλη μονή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης