Κολωνός: Και η μάνα «εξέδιδε» τη 12χρονη, της είχε κλείσει εννέα ραντεβού

Κολωνός: Και η μάνα «εξέδιδε» τη 12χρονη, της είχε κλείσει εννέα ραντεβού

Καταπέλτης η δικογραφία για την 37χρονη, καθώς της αποδίδεται  ότι χειριζόταν και εκείνη τα προφίλ του παιδιού από κοινού με τον Ηλία Μίχο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
12xroni-m
Καταπέλτης η δικογραφία για την 37χρονη, καθώς της αποδίδεται  ότι χειριζόταν και εκείνη τα προφίλ του παιδιού από κοινού με τον Ηλία Μίχο - Οι σοκαριστικοί διάλογοι μητέρας - κόρης:  Ζητούσε από το κορίτσι να σβήνει τα μηνύματα που της έστελνε απαιτώντας  άρον άρον χρήματα - Ερευνα Βουρλιώτη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς των έξι κατηγορουμένων

Συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπλοκή της μητέρας της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της, η οποία έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται τη συγκεκριμένη δικογραφία. Πλέον, με βάση τα στοιχεία αυτά, η 37χρονη γυναίκα θεωρείται ένα ακόμη πρόσωπο με κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση, πέραν του Ηλία Μίχου. Η κατηγορουμένη για συνέργεια σε μαστροπεία εις βάρος της ίδιας τής κόρης της είχε κλείσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τουλάχιστον εννέα ραντεβού στη 12χρονη, ώστε αυτή να συνευρεθεί με άγνωστους ενήλικους άνδρες. Μάλιστα, ένας από αυτούς τους πελάτες του άτυχου κοριτσιού ήταν ο Γιάννης Σοφιανίδης, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην 33η ανακρίτρια. Η 37χρονη, που είναι μητέρα ακόμη επτά παιδιών, αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση, όμως τα στοιχεία της δικογραφίας την καίνε.

«Εξώθησες την ανήλικη κόρη σου στην πορνεία προτρέποντας και εξαναγκάζοντάς την να έρθει σε σεξουαλική επαφή τουλάχιστον σε εννέα περιπτώσεις με άγνωστους άνδρες, δύο εκ των οποίων είναι ο Α.Λ., με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά τουλάχιστον μία φορά στις 10 Ιουλίου του 2022, και ο Ιωάννης Σοφιανίδης, με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά τουλάχιστον μία φορά στις 27 Ιουλίου του 2022, και οι λοιποί άγνωστοι ως προς τα λοιπά στοιχεία τους...» αναφέρει το κατηγορητήριο για την 37χρονη μητέρα. Της αποδίδει δε ότι είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα Blindchat και σε εφαρμογές τις οποίες διαχειρίζονταν αυτή και ο Ηλίας Μίχος, προκειμένου να προωθεί την ανήλικη σε άνδρες στέλνοντάς τους φωτογραφίες της και άλλα στοιχεία της ταυτότητάς της. Η αμοιβή για τα ραντεβού αυτά της φρίκης ανέρχονταν στο ποσό των 50 ευρώ, χρήματα που το παιδί παρέδιδε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμέσως στη μητέρα του, κατόπιν προτροπής της.

12xroni-1
Η 37χρονη μητέρα αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση, όμως τα στοιχεία της δικογραφίας την καίνε, καθώς σύμφωνα με το εις βάρος της κατηγορητήριο και χειρίζονταν μαζί με τον Μίχο τα προφίλ του κοριτσιού και είχε κλείσει τουλάχιστον εννέα ραντεβού με βιαστές


«Μην τα δει η θεία»

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και συνομιλίες της 37χρονης με την κόρη της, από τις οποίες διαφαίνεται ότι έβαζε μπροστά το ανήλικο κοριτσάκι της για να βρει διάφορα χρηματικά ποσά από τρίτα πρόσωπα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη δική της απολογία στην ανακρίτρια, η 37χρονη πρόσταζε την ανήλικη κόρη της να σβήσει από το κινητό της τηλέφωνο και τις εφαρμογές της τα μηνύματα που έστελνε το παιδί κατ’ εντολήν της, ζητώντας από τρίτα πρόσωπα ποσά των 15, 20 και 50 ευρώ.

Η κατηγορουμένη ενώπιον της ανακρίτριας επιχείρησε να δικαιολογήσει τις πράξεις αυτές, και κυρίως το γεγονός ότι ζήταγε από την κόρη της να σβήνει τα μηνύματα που έστελνε για χρήματα, προβάλλοντας τον εξής ισχυρισμό: «Η θεία είχε αφήσει κάποια χρήματα στη γιαγιά γιατί μας βοηθούσε οικονομικά και εγώ τα ζητούσα λίγα-λίγα. Ελεγα στην κόρη μου να σβήσει τα μηνύματα για να μην τα δει η θεία της και μη βλέπει ότι στενοχωρώ το παιδί. Εγώ δεν είχα μονάδες στο κινητό και μιλούσαμε μέσω messenger με το παιδί και της έλεγα να πάρει τηλέφωνο στη μητέρα μου η οποία διαμένει στην Τήνο και να μου στείλει χρήματα με τηλεφωνική επιταγή. Το παιδί τα μόνα χρήματα που έφερνε στο σπίτι ήταν τα 10 ευρώ που της έδινε ο Μίχος (σ.σ.: ως αμοιβή για την εργασία της στο μίνι μάρκετ του) γιατί αν μου έφερνε άλλα χρήματα θα τη ρώταγα πού τα βρήκε».

Ακόμη, στον φάκελο της υπόθεσης υπάρχουν τα μηνύματα που η μητέρα έστελνε στην κόρη της θέτοντάς της επίμονα να ζητήσει χρήματα από τρίτα πρόσωπα:

- Μητέρα: Τι θα κάνεις, απάντησε η άλλη γ... τη φάρα μου;
- 12χρονη: Οχι, δεν μου απάντησε. Μη στέλνεις τέτοια.
- Μητέρα: Καλά, γεια.
- 12χρονη: Θα σου πω εγώ, έλα γεια.
- Μητέρα: Του χρόνου. Σβήσε τα μηνύματα.
- Μητέρα: Τι έγινε; Εχουμε κανένα νέο;
- 12χρονη: Οχι.
- Μητέρα: Δεν της έστειλες; Με δουλεύεις κι εσύ μου φαίνεται.
- 12χρονη: Της έστειλα, δεν απαντάει. Γεια, μαμά. Που σεκο
ροϊδεύω.
- Μητέρα: Πες δεν θέλεις να της το πεις και μη λες μ... Πες της
να βάλει 40-50 ευρώ τα τελευταία και μετά σου ξαναδίνει όταν γυρίσεις.
- 12χρονη: Αντε, τα λέμε, μαμάκα. Της το είπα, λέει όχι.

Η ανήλικη, που βρισκόταν το επίμαχο χρονικό διάστημα σε διακοπές στο νησί της θείας της, εκλιπαρούσε τη μητέρα της να την αφήσει να ηρεμήσει, όμως εκείνη επέμενε γράφοντάς της μεταξύ άλλων: «Ψάχνω να βρω 15 ευρώ για μαύρο, τσιγάρα, πιπάκια και δεν βρίσκω...».

Προκλητικοί ισχυρισμοί

Την περασμένη Τετάρτη μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια οδηγήθηκαν στη φυλακή ακόμη δύο άτομα (από τους τρεις άνδρες που συνελήφθησαν με ένταλμα για την ίδια υπόθεση), κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο επ’ αμοιβή. Για τον έναν εξ αυτών, ωστόσο, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα ως προς την ποινική του μεταχείριση. Τη διαφωνία αυτή θα λύσει, το πιθανότερο και αύριο, με βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Πρόκειται για έναν διοικητικό υπάλληλο του Νοσοκομείου «Μεταξά», ο οποίος μέχρι να κριθεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Κλείσιμο
Ο ένας από τους δύο άνδρες που προφυλακίστηκαν, ο 34χρονος επιχειρηματίας, με υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, πρόβαλε ισχυρισμούς που προκαλούν προκειμένου να εξασφαλίσει τη μη προφυλάκισή του. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, συνομιλούσε με το παιδί σε πλατφόρμα του Διαδικτύου, πίσω από την οποία βρισκόταν κατά την κατηγορία ο Ηλίας Μίχος ή, δεν αποκλείεται, και η ίδια της η μητέρα. «Το καλοκαίρι του 2022, περί τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου, ως άνθρωπος χαμηλής αυτοπεποίθησης και φειδωλός στη διά ζώσης επικοινωνία με το αντίθετο φύλο, εξαιτίας παθολογικών ψυχολογικών και ψυχιατρικών προβλημάτων μου, εισήλθα σε μια τυχαία ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών. Μέσω αυτής ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα η οποία μου συστήθηκε ως ... ετών 17 και ανταλλάξαμε τηλέφωνο», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος. Στη συνέχεια μάλιστα υποστήριξε ότι το κορίτσι τον... ξεγέλασε με την εμφάνισή του καθώς έμοιαζε και μεγαλύτερη από 17χρονη! Ο κατηγορούμενος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Εν συνεχεία επεδίωξε η ίδια να συναντηθούμε επεξηγώντας μου ότι η ερωτική μας επαφή θα ήταν επ’ αμοιβή. Την πρώτη φορά που τη συνάντησα στο μετρό στα Σεπόλια αντίκρισα μια νεαρή γυναίκα, περιποιημένη, βαμμένη, που στα μάτια μου φαινόταν μεγαλύτερη από την ηλικία που μου είχε δηλώσει. Εισήλθε στο αυτοκίνητό μου, αμέσως μου ζήτησε το ποσό των 60 ευρώ για να το δώσει στη μητέρα της, στην οποία και το παρέδωσε επιστρέφοντας καθυστερημένη». Οπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, στη συνάντησή του αυτή με το παιδί δεν πραγματοποιήθηκε σεξουαλική επαφή για λόγους υγείας δικούς του, καθώς και ότι εκείνος με δική του πρωτοβουλία αποχώρησε.

Ακόμη, ο 34χρονος κατέθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η ανήλικη επικοινώνησε «επανειλημμένα» μαζί του «επιδιώκοντας πιεστικά και δεύτερη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο ίδιο μέρος», χωρίς όμως να υπάρξει σεξουαλική επαφή. «Αυτή είναι η μοναδική μου εμπλοκή στην υπόθεση», είπε στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας ακόμη ότι δεν ήταν δυνατόν να αντιληφθεί την πραγματική ηλικία της ανήλικης, «λαμβάνοντας υπόψη σωρεία παραγόντων που συντέλεσαν σε αυτό, και δη η διαβεβαίωσή της για την ηλικία των 17 ετών, η εμφάνισή της, η άνεσή της στη διά ζώσης συναναστροφή και το προχωρημένο της ώρας».

12xroni-2
Ο ένας εκ των δύο προφυλακισμένων, ο 34χρονος επιχειρηματίας, επικαλέστηκε προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας προκειμένου να αποκρούσει τις κατηγορίες εναντίον του


Έρευνα Βουρλιώτη

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Κολωνού και είναι ενδεικτικό ότι, πέραν της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, διεξάγεται παράλληλα ευρεία και πολυεπίπεδη έρευνα που φτάνει ακόμη και στους πιο κοντινούς συγγενείς των έξι μέχρι στιγμής κατηγορουμένων.

Η συγκεκριμένη έρευνα διενεργείται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, υπό τον πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, και στο επίκεντρό της βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των μελών της οικογένειας του Ηλία Μίχου και των συγγενών του καθώς και εκείνοι όλων των μελών της οικογένειας της 12χρονης και των συγγενικών τους προσώπων. Η έρευνα επεκτείνεται, όμως, και στους άλλους τέσσερις κατηγορουμένους της υπόθεσης για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, όπως επίσης και στους λογαριασμούς των συγγενικών τους προσώπων.

Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις από το μέτωπο της ανάκρισης που διενεργείται για τη υπόθεση του Κολωνού αναμένεται να είναι καταιγιστικές το προσεχές διάστημα, καθώς δεν αποκλείεται να μπουν στο κάδρο και άλλα πρόσωπα τα οποία βρέθηκαν με την ανήλικη στα ραντεβού της φρίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση φτάνουν συνεχώς νέα στοιχεία και σύντομα πρόκειται να προσκομιστούν και νέα ευρήματα από τις άρσεις απορρήτου, τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που έβλεπαν ως πελάτες την ανήλικη. Στην ανακρίτρια θα διαβιβαστούν ακόμη και τυχόν στοιχεία που εντοπιστούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή υπό τον κ. Βουρλιώτη. Προς ώρας, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο ικανό να στοιχειοθετήσει διακίνηση μαύρου χρήματος από τέλεση της μαστροπείας εις βάρος της ανήλικης μαθήτριας. Οι έρευνες, ωστόσο, συνεχίζονται και δεν μπορεί να προεξοφληθεί η κατάληξή τους.

«Ο κύριος Βασίλης»

Η 12χρονη έχει καταθέσει ότι ο Ηλίας Μίχος, εκτός του ότι τη βίαζε, της έκλεινε ραντεβού με πελάτες σε οίκο ανοχής που βρίσκεται 20 λεπτά μακριά από το μαγαζί του στα Σεπόλια.
Οι Αρχές εντόπισαν τον συγκεκριμένο χώρο στο Γκάζι και στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ληφθεί καταθέσεις από ιερόδουλες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα άτομα που επέτρεπαν την άγρια σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού σε χώρο τον οποίο κατέχουν. «Σε αυτό το μαγαζί όπου με βρήκατε με προσέλαβε εμένα ο κύριος Βασίλης. Αυτός έχει τον οίκο και γενικά αυτός τα αναλαμβάνει όλα, μας πληρώνει και τέτοια», κατέθεσε στις Αρχές ιερόδουλη που εργάζεται, όπως είπε, σχετικά πρόσφατα στον συγκεκριμένο χώρο.

Στη γυναίκα δόθηκαν φωτογραφίες του Ηλία Μίχου και ρωτήθηκε αν τον αναγνωρίζει και αν τον είχε δει ποτέ να εισέρχεται στον οίκο ανοχής όπου εργάζεται. «Τον έχω δει μόνο στα κανάλια αυτές τις μέρες. Δεν έχει έρθει ποτέ σε κανέναν από τους οίκους όπου δουλεύω», είπε στην κατάθεσή της η συγκεκριμένη γυναίκα, σπεύδοντας να προεξοφλήσει ότι ούτε καμία άλλη από τις γυναίκες που εργάζονται στον συγκεκριμένο χώρο έχει δει ποτέ κορίτσι τόσο μικρό σε ηλικία.

«Εμείς ζητάμε ταυτότητα όταν βλέπουμε κορίτσια που μοιάζουν πιο μικρά. Δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια σε αυτά τα μαγαζιά και έχω εμπειρία. Ποτέ δεν έτυχε να μπει ένα τόσο μικρό κορίτσι», τόνισε χαρακτηριστικά η εν λόγω μάρτυρας, δείχνοντας έκπληκτη για το γεγονός ότι ένα κορίτσι μόλις 12 ετών βρέθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία του, σε οίκο ανοχής και υπέστη τη φρίκη του βιασμού και της μαστροπείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης