ΕΕ: Η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει το Βερολίνο να μην εγκρίνει επένδυση της Cosco στο Αμβούργο

ΕΕ: Η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει το Βερολίνο να μην εγκρίνει επένδυση της Cosco στο Αμβούργο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Κίνα

hamburg_port
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει την περασμένη άνοιξη την κυβέρνηση της Γερμανίας να μην εγκρίνει την επένδυση της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου, ώστε να μην περάσουν σε κινεζικά χέρια ευαίσθητες πληροφορίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του λιμανιού, αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Handelsblatt, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν σήμερα στις Βρυξέλλες την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Κίνα, την πλαισίωση των σχέσεων συνεργασίας με το Πεκίνο και τον περιορισμό της εξάρτησής της από τον ασιατικό γίγαντα.

Ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι διχασμένος σχετικά με το αν πρέπει να επιτραπεί στην κινεζική Cosco να αποκτήσει μερίδιο στο μεγάλο ευρωπαϊκό λιμάνι, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο ζητά από το Βερολίνο να μην «πολιτικοποιεί» το ζήτημα, ενώ οι αρχές του λιμανιού του Αμβούργου προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να βλάψει την οικονομία.

Ο κινεζικός κολοσσός ζήτησε πέρυσι μερίδιο 35% σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας στην πόλη του Αμβούργου.

Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία αμφιταλαντεύεται σχετικά με την έγκριση της συμφωνίας, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Εκπρόσωπος του Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας δεν έχει συμφωνήσει ακόμη με τους αρμόδιους υπουργούς για τον δρόμο που θα ακολουθήσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Με 30άρια το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου - Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης

Τι υποσχέθηκαν να στείλουν οι Ουκρανοί στον Δένδια για να θυμάται την επίσκεψή του στο Κίεβο

Οι τελευταίες ώρες της Τρας στη Ντάουνινγκ Στριτ και το ταξίδι του σερ Μπρέιντι στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης