Βρετανία: Ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ακυρώνει όλα τα μέτρα του προκατόχου του

Βρετανία: Ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ακυρώνει όλα τα μέτρα του προκατόχου του

Άδοξο τέλος για τον μίνι προϋπολογισμό του Κουάσι Κουαρτένγκ – Αναμένεται να μειώσει και τους λογαριασμούς του ρεύματος

jeremy_hunt1
Ανατροπές στον μίνι προϋπολογισμό του προκατόχου του, Κουάσι Κουαρτένγκ, ανακοίνωσε σήμερα ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας.

Με το «καλημέρα» στο υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας, ο Τζέρεμι Χαντ υποστήριξε ότι ανατρέπονται σχεδόν όλα τα φορολογικά μέτρα στον μίνι προϋπολογισμό που είχε ανακοινώσει ο πρώτος μαύρος υπουργός Οικονομικών στην ιστορία της χώρας.

Σε δηλώσεις του μέσω βιντεοκλήσης, ο Τζέρεμι Χαντ ανακοίνωσε ότι ο βασικός συντελεστής φόρου εισοδήματος παραμένει στις 20% επ' αόριστον και καταργούνται τα σχέδια να μειωθεί στο 19% τον Απρίλιο. 

Οι φορολογικές αλλαγές, όπως είπε, θα συγκεντρώσουν 32 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως σε επιπλέον έσοδα. 

Σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στην κατρακύλα της αγοράς ομολόγων που προκάλεσαν τα προηγούμενα σχέδια της κυβέρνησης Τρας, τόνισε ότι το πλαφόν στις τιμές ενέργειας της κυβέρνησης θα διαρκέσει μόνο μέχρι τον Απρίλιο, και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους για να βοηθήσει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

«Δεν είναι σωστό να δανειζόμαστε για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη μείωση φόρων. Το επιτόκιο θα παραμείνει επ' αόριστον στις 20% έως ότου οι οικονομικές συνθήκες επιτρέψουν τη μείωση του», τόνισε και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Θα συνεχίσουμε με την κατάργηση της εισφοράς στον τομέα της υγείας και την κοινωνική περίθαλψη, τις μεταρρυθμίσεις εκτός μισθοδοσίας, το νέο πρόγραμμα αγορών χωρίς ΦΠΑ για επισκέπτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και το πάγωμα των συντελεστών του φόρου αλκοόλ».

Σχετικά με τους λογαριασμούς του ρεύματος, ο Τζέρεμι Χαντ δήλωσε: 

«Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δαπάνη στον “μίνι προϋπολογισμό” ήταν η εγγύηση της τιμής της ενέργειας. Αυτή είναι μια πολιτική-ορόσημο που υποστηρίζει εκατομμύρια ανθρώπους σε έναν δύσκολο χειμώνα και σήμερα θέλω να επιβεβαιώσω ότι η υποστήριξη που παρέχουμε από τώρα έως τον Απρίλιο του επόμενου έτους δεν θα αλλάξει.

Αλλά, πέρα από αυτό, η πρωθυπουργός και εγώ έχουμε συμφωνήσει ότι δεν θα ήταν υπεύθυνο να συνεχίσουμε να εκθέτουμε τα δημόσια οικονομικά σε απεριόριστη αστάθεια στις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.

Έτσι, ανακοινώνω σήμερα μια ανασκόπηση από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίζουμε τους λογαριασμούς ενέργειας μετά τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Ο στόχος είναι να σχεδιαστεί μια νέα προσέγγιση που θα κοστίσει στον φορολογούμενο πολύ λιγότερα, διασφαλίζοντας παράλληλα αρκετή υποστήριξη για όσους έχουν ανάγκη.

Οποιαδήποτε υποστήριξη προς τις επιχειρήσεις θα απευθύνεται σε αυτούς που επηρεάζονται περισσότερο και η νέα προσέγγιση θα δώσει καλύτερα κίνητρα για την ενεργειακή απόδοση.»


Ειδήσεις σήμερα:

Στα άδυτα της τουρκικής ΜΙΤ - Οι απειλές για προβοκάτσιες και δολιοφθορές στην Ελλάδα


Τρεις νεκροί από το ρωσικό χτύπημα σε πολυκατοικία στο Κίεβο


«Η ομάδα ΔΙΑΣ δεν είναι εκπαιδευμένη να αντιμετωπίζει όχλο, ο Φύσσας μας είπε ''με μαχαίρωσε''», κατέθεσε αστυνομικός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης