Βρετανίας - Λιζ Τρας: «Αυτή είναι η επικεφαλής της κυβέρνησης» λέει ο Τζέρεμι Χαντ

Βρετανίας - Λιζ Τρας: «Αυτή είναι η επικεφαλής της κυβέρνησης» λέει ο Τζέρεμι Χαντ

«Οι ψηφοφόροι θέλουν σταθερότητα, όχι πολιτική αστάθεια στην κορυφή» εξήγησε ο νέος υπουργός Οικονομικών - Κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν διαβεβαιώνοντας ότι θα ρυθμίσει τα δημοσιονομικά της χώρας

τζερεμι3279
Η Λιζ Τρας είναι επικεφαλής της κυβέρνησης της Βρετανίας, δήλωσε σήμερα ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών της Τζέρεμι Χαντ, απορρίπτοντας την ιδέα ότι το κόμμα θα πρέπει να την αντικαταστήσει έπειτα από μια θυελλώδη αρχή της θητείας της στην πρωθυπουργία.

"Η πρωθυπουργός είναι επικεφαλής της κυβέρνησης", αποκρίθηκε ο Χαντ σε συνέντευξή του στο BBC, η οποία μεταδόθηκε σήμερα, όταν ρωτήθηκε ποιος κυβερνά.

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα για αντικατάσταση της Τρας, ο Χαντ απάντησε ότι οι ψηφοφόροι του θέλουν σταθερότητα: "Το χειρότερο πράγμα για αυτό θα ήταν περισσότερη πολιτική αστάθεια στην κορυφή - άλλη μια παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία".

Η Τρας έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον χρηματοοικονομικό τομέα Άντριου Γκρίφιθ στο Sky.

"Η Λιζ Τρας έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης", σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η θέση της Τρας είναι ασφαλής μετά την πρόσφατη θύελλα που προκλήθηκε στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τα οικονομικά της σχέδια.

"Είναι πραγματικά σημαντικό αυτή τη στιγμή να έχουμε σταθερότητα", πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Χαντ δεσμεύτηκε στις δηλώσεις που έκανε στο BBC ότι θα δείξει στους επενδυτές ότι θα ρυθμίσει τα δημοσιονομικά της χώρας, μετά την θύελλα που προκάλεσαν τα αρχικά οικονομικά σχέδια της Τρας.

"Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τις αγορές. Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν θα πρέπει να επιδιώκει να κάνει κάτι τέτοιο", σημείωσε ο Χαντ. "Υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, κι αυτό είναι που θα κάνω, αυτό είναι να δείξουμε στις αγορές, στον κόσμο, στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν από τα σπίτια τους, ότι μπορούμε να λογοδοτήσουμε σωστά για κάθε δεκάρα των σχεδίων μας για τους φόρους και τις δαπάνες", κατέληξε.

Πηγή: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: «Την έκρυβαν τα σκουπίδια, δεν φαινόταν» είπε συντετριμμένος ο σύζυγος της 49χρονης

Τζο Μπάιντεν: «Καμία σοβαρή σχέση μέχρι τα 30» - Viral το βίντεο με τις... συμβουλές του σε νεαρή κοπέλα

Πλεύρης: Περιμένουμε ένα κύμα κορωνοϊού που θα έρθει - Γιατί είμαστε σχετικά αισιόδοξοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης