Διαρροές στον Nord Stream: «Δεν είναι πλέον ορατές», αναφέρει η σουηδική ακτοφυλακή
Τέσσερα ρήγματα, από τα οποία διέφευγαν χιλιάδες τόνοι μεθανίου, εντοπίστηκαν από τις 26 Σεπτεμβρίου
Οι διαρροές από τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα δεν είναι πλέον ορατές, ανέφερε σήμερα η σουηδική ακτοφυλακή, σχεδόν τρεις εβδομάδες αφότου έκαναν την εμφάνισή τους οι τεράστιες φυσαλίδες στην επιφάνεια της θάλασσας.
«Οι περιπολίες της ακτοφυλακής επιβεβαίωσαν ότι οι διαρροές από τους αγωγούς δεν είναι πλέον ορατές στην επιφάνεια της θάλασσας, στην Οικονομική Ζώνη της Σουηδίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Στοκχόλμης.
Τέσσερα ρήγματα, από τα οποία διέφευγαν χιλιάδες τόνοι μεθανίου, εντοπίστηκαν από τις 26 Σεπτεμβρίου και τις επόμενες ημέρες στους αγωγούς, στα ανοιχτά του νησιού Μπόρνχολμ της Δανίας. Από τις πρώτες υποθαλάσσιες επιθεωρήσεις των αγωγών εκτιμήθηκε ότι η βλάβη οφειλόταν σε δολιοφθορά.
Μολονότι οι αγωγοί δεν λειτουργούσαν, περιείχαν αέριο όταν ξεκίνησε η διαρροή, αφού είχαν προηγηθεί δύο υποθαλάσσιες εκρήξεις.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη