ΗΠΑ - Μπάιντεν: Προσεγγίζει τη Σαουδική Αραβία μετά τη μείωση του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ - «Πάγωμα» θέλει ο Μενέντεζ

ΗΠΑ - Μπάιντεν: Προσεγγίζει τη Σαουδική Αραβία μετά τη μείωση του πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ - «Πάγωμα» θέλει ο Μενέντεζ

Ο Λευκός Οίκος εκφράζει  προθυμία για επανεξέταση των σχέσεων  - Ο Αμερικανός Γερουσιαστής καταγγέλλει συγκάλυψη της ρωσικής εισβολής

σαουδικη_αραβια72281
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επαναξιολογεί τη σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία αφότου ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, του οργάνου που διαχειρίζεται τα θέματα άμυνας και διπλωματίας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

«Νομίζω πως ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής ότι αυτή είναι μια σχέση που πρέπει να συνεχίσουμε να επαναξιολογούμε, ότι πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να την επανεξετάσουμε», δήλωσε ο Κίρμπι σε μια συνέντευξη στο CNN. «Και οπωσδήποτε υπό το φως της απόφασης του ΟΠΕΚ, νομίζω πως εκεί είναι που βρίσκεται».

Ο Μπάιντεν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για το μέλλον των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Ο Μπομπ Μενέντες, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας κάλεσε χθες για «πάγωμα» της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων και του μεγαλύτερου μέρους των πωλήσεων οπλικών συστημάτων, ενώ κατηγόρησε το βασίλειο ότι βοηθάει στη συγκάλυψη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚ+ την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Ο Μπάιντεν απογοητεύθηκε από την απόφαση του ΟΠΕΚ+, είπε ο Κίρμπι, και «είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για το πώς πρέπει να είναι η σχέση αυτή στο μέλλον».

«Και νομίζω πως θα είναι πρόθυμος να αρχίσει να έχει εκείνες τις συνομιλίες αμέσως. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένει ή θα έπρεπε να περιμένει, ειλικρινά, για πολύ περισσότερο», είπε ο Κίρμπι.

Κλείσιμο
Το θέμα δεν αφορά μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά είναι ένα θέμα συμφερόντων εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: Μόνος του σε κελί στη ΓΑΔΑ ο 53χρονος - Φόβοι για επίθεση από άλλους κρατουμένους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής από το ΝΑΤΟ στη «σκιά» των απειλών Πούτιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις Φιλιππίνες η Λυδία, κόρη της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης