Νέα μπλεξίματα για τον γιο του Τζο Μπάιντεν - Ενδέχεται να διωχθεί για φοροδιαφυγή

Νέα μπλεξίματα για τον γιο του Τζο Μπάιντεν - Ενδέχεται να διωχθεί για φοροδιαφυγή

Ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα από το 2018

hunder-biden
Το FBI έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να κατηγορήσει τον Χάντερ Μπάιντεν για φορολογικά εγκλήματα και για ψευδή δήλωση για αγορά όπλου, σύμφωνα με το CBS News.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα από το 2018. Η απόφαση για το αν θα του υποβληθεί ποινική δίωξη ανήκει τώρα στον εισαγγελέα του Ντέλαγουερ.

Ο ίδιος ο Χάντερ Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι παραβίασε το νόμο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Χάντερ Μπάιντεν, 52 ετών, είναι δικηγόρος και λομπίστας που έχει εργαστεί στο εξωτερικό από την Κίνα μέχρι την Ουκρανία. Απολύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το 2014 αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Washington Post, ομοσπονδιακοί πράκτορες άρχισαν να τον ερευνούν το 2018 και αρχικά επικεντρώθηκαν στα οικονομικά που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό και τις συμβουλές του. Με την πάροδο του χρόνου, η έρευνα άρχισε να επικεντρώνεται στο εάν ο Χάντερ ανέφερε σωστά το εισόδημά του και έκανε ψευδείς δηλώσεις για τα έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν στην αγορά ενός πυροβόλου όπλου το 2018.

Hunter Biden Could Face Criminal Charges, Report Says


Κλείσιμο
Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πέρυσι είχε παραδεχτεί ότι έκανε ακόμη χρήση «κρακ» εκείνη την εποχή. Αλλά η Washington Post αναφέρει ότι είπε «όχι» σε ομοσπονδιακό έντυπο ρωτώντας αν ήταν «παράνομος χρήστης ή εθισμένος σε μαριχουάνα ή οποιοδήποτε καταθλιπτικό, διεγερτικό, ναρκωτικό ή οποιαδήποτε άλλη ελεγχόμενη ουσία».

Οι ποινικές κατηγορίες που απορρέουν από ψεύδη στα έντυπα αγοράς όπλων παραμένουν σπάνιες και ανέρχονται σε εκατοντάδες κάθε χρόνο. Σε δήλωση που εστάλη στο CBS, ένας δικηγόρος του γιου του προέδρου των ΗΠΑ είπε ότι αναμένει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να «διερευνήσει επιμελώς και να διώξει» όσους διέρρευσαν.

Ο δικηγόρος του Κρις Κλαρκ πρόσθεσε ότι δεν είχε καμία επαφή με κανέναν ομοσπονδιακό ερευνητή και οτι οποιαδήποτε πληροφορία από πράκτορες επικαλείται η Washington Post, η οποία ανέφερε πρώτη την ιστορία - ήταν «εγγενώς μεροληπτική, μονόπλευρη και ανακριβής».

Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι εδώ και καιρό στόχος από συντηρητικούς, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι επιχειρηματικές του συναλλαγές στο εξωτερικό υποδηλώνουν ένα μοτίβο διαφθοράς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δεσμευτεί να τον ερευνήσουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων εάν κερδίσουν την πλειοψηφία στις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου του επόμενου μήνα. Ενώ ο νεότερος Μπάιντεν έχει παραδεχτεί μια ταραγμένη ζωή και έναν προηγούμενο «μαζικό εθισμό στα ναρκωτικά», τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Μπάιντεν έχουν αρνηθεί ότι συμμετείχε σε παράνομη δραστηριότητα.

Παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είχε γνώση μιας έρευνας τον Δεκέμβριο του 2020. Σε μια δήλωση εκείνη την εποχή, ο Χάντερ Μπάιντεν είπε ότι «είναι σίγουρος ότι μια επαγγελματική και αντικειμενική αναθεώρηση αυτών των θεμάτων θα αποδείξει ότι χειρίστηκα τις υποθέσεις μου νόμιμα και κατάλληλα».

Ειδήσεις σήμερα:

90χρονος κέρασε όλο το καφενείο, τους κάλεσε στην κηδεία του και αυτοκτόνησε!

Νέο επεισόδιο σε λύκειο του Αγρινίου, μαθητές και εξωσχολικοί γρονθοκόπησαν καθηγητές

Το άγνωστο παρατσούκλι που έχει δώσει ο βασιλιάς Κάρολος στη Μέγκαν Μαρκλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης