Τσέλσι Κλίντον για την περίοδο που ήταν Πρώτη Κόρη: «Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί»

Τσέλσι Κλίντον για την περίοδο που ήταν Πρώτη Κόρη: «Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί»

Η κόρη του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον μίλησε για το πόσο την χλεύαζε ο Τύπος και οι κωμικοί την οκταετία 1993 - 2001 που ο πατέρας της ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ - Τι είπε η μητέρα της για την επίμαχη περίοδο

Clinton
Η Χίλαρι και η Τσέλσι Κλίντον πρωταγωνιστούν στο εξώφυλλου του περιοδικού «Power of Women» του Variety. Μαμά και κόρη μίλησαν ανοιχτά για την περίοδο που βίωσαν όσο ήταν Πρώτη Κυρία και Πρώτη Κόρη, δηλαδή την περίοδο που ο Μπιλ Κλίντον υπηρέτησε ως ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1993 έως το 2001.

Τσέλσι Κλίντον: Ήμασταν οικογενειακώς πηγή χλευασμού για τον Τύπο
Η πρώην Πρώτη Κόρη Τσέλσι Κλίντον μίλησε για το πώς ήθελε να «ανοίξει η γη να με καταπιεί» όταν μεγάλωνε, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο την κορόιδευαν και την αντιμετώπιζαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η 42χρονη υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας ήταν μόλις ένα μήνα πριν κλείσει τα 13 της χρόνια όταν μετακόμισε στον Λευκό Οίκο με τους γονείς της, τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την πρώτη κυρία Χίλαρι Κλίντον. Το νεαρό κορίτσι τότε βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πατέρα της το 1992.



Όπως λέει η Τσέλσι Κλίντον από πολύ νεαρή ηλικία τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της αποτελούσαν για τον Τύπο πηγή χλευασμού.

Κλείσιμο


«Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί», λέει η Τσέλσι
«Μερικές φορές ήθελα πραγματικά να ανοίξει η γη να με καταπιεί, επειδή δεν ήθελα να με κοιτάζουν τόσοι πολλοί άνθρωποι ή να με κοιτάζουν τόσα πολλά λαμπερά φώτα», είπε η Τσέλσι κατά τη διάρκεια της κοινής της συνέντευξης με τη μητέρα της, Χίλαρι.

Η Τσέλσι θυμήθηκε την επική φράση που είχε ως μότο η μητέρα της από τη δασκάλα της στην έκτη δημοτικού, την κυρία Ελίζαμπεθ Κινγκ: «Μην κρύβεις το φως σου κάτω από ένα καλάθι με μπούσουλα».



«Είναι σίγουρα μια προτροπή με την οποία μεγάλωσα, και μερικές φορές είχα πραγματικά ανάγκη να την ακούσω», είπε εξηγώντας πώς κατάφερε να… επιβιώσει.

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον είπε: «Ένα πράγμα που έχει κάνει επανειλημμένα η Τσέλσι είναι να λέει στους ανθρώπους να προστατεύουν τα παιδιά. Είναι τόσο συνεπής και το σέβομαι πραγματικά αυτό».

Η Τσέλσι υπερασπίστηκε τον μικρότερο γιο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπάρον Τραμπ, όσο ο πατέρας του ήταν στην εξουσία, παρά την πολιτική διαμάχη των οικογενειών τους.

«Αισθάνομαι μια τόσο απτή αίσθηση ευθύνης, επειδή εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να είχαν ταχθεί δημόσια υπέρ μου», εξήγησε.

Μετά από όλα όσα έχει περάσει η πρώην πρώτη κόρη, δεν φοβάται να βρεθεί μπροστά στην κάμερα ή να μιλήσει δημοσίως - εξάλλου ποτέ δεν φοβήθηκε.

«Ευτυχώς δεν αισθάνομαι αυτόν τον εναπομείναντα φόβο», είπε. «Δεν ένιωθα φόβο ως παιδί, γιατί διαφορετικά θα φοβόμουν συνέχεια. Καθώς σκέφτομαι να μεγαλώσω γενναία, ανθεκτικά παιδιά, προσπαθώ να σκέφτομαι περισσότερο τι θέλω να μάθω από την εμπειρία μου ως παιδί αντί να αντιδρώ σε αυτήν».

Η Τσέλσι έχει τρία παιδιά - τη Charlotte, οκτώ ετών, τον Aidan, έξι ετών, και τον Jasper, τριών ετών - με τον σύζυγό της, Marc Mezvinsky, και έχει φροντίσει να τα κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα.

«Είναι να είσαι συνειδητοποιημένη όλη την ώρα», δήλωσε η Χίλαρι για την επαγρύπνηση της κόρης της.

«Και να είσαι συνειδητοποιημένος και όχι παρανοϊκός», πρόσθεσε η Τσέλσι.

Μαμά και κόρη πρωταγωνιστούν στην πρώτη τους σειρά
Η Τσέλσι και η Χίλαρι προωθούν την πρώτη τους σειρά με τίτλο «Gutsy». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για το AppleTV+ που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του 2019, «Book of Gutsy Women: Αγαπημένες ιστορίες θάρρους και ανθεκτικότητας».

Η σειρά τις ακολουθεί καθώς μπαίνουν σε περιπέτειες με «μερικές από τις πιο τολμηρές και γενναίες γυναίκες του κόσμου«, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, η Γκόλντι Χόουν, η Κέιτ Χάντσον και η Μέγκαν Τhee Stallion.



Στο πρώτο επεισόδιο, η Τσέλσι μίλησε για την περίπλοκη άποψή της για την κωμωδία, αφού ως παιδί την κορόιδευαν στην εθνική τηλεόραση.

«Είχα μια διαφορετική εμπειρία με την κωμωδία κατά κάποιο τρόπο, νομίζω, από πολλούς ανθρώπους επειδή με κορόιδευαν τόσο πολύ ως παιδί άνθρωποι που ήταν επαγγελματίες κωμικοί», εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με μια ομάδα γυναικών κωμικών.

Η Χίλαρι επισήμανε ότι η Τσέλσι αντιμετώπισε επίσης σκληρές αιχμές από τον συντηρητικό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Ρας Λίμπο, ο οποίος την αποκάλεσε «σκύλο» όταν ήταν 13 ετών, αλλά είπε ότι αυτό δεν την ενοχλούσε τόσο πολύ.

«Αυτό ήταν διαφορετικό γιατί ο Ρας Λίμπο μας μισούσε ήδη και μισούσε όλα όσα εσύ και ο μπαμπάς αντιπροσωπεύατε», είπε στη μητέρα της. «Οπότε ήταν πραγματικά πολύ εύκολο να πω: "Αυτό δεν αφορά εμένα"».



Με κορόιδευαν σαν παιδί
Η Τσέλσι εξήγησε ότι βρήκε πολύ ενοχλητικό να την κοροϊδεύουν στο «Saturday Night Live» όταν ήταν παιδί. Δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά ο Mike Myers και ο Dana Carvey την κορόιδεψαν σε ένα αμφιλεγόμενο σκετς του Wayne's World που προβλήθηκε το 1992.

Το αστείο προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και αργότερα αφαιρέθηκε από τις επαναλήψεις του σκετς.

«Αισθανθήκαμε, μετά από σκέψη, ότι αν ήταν με οποιονδήποτε τρόπο επιζήμιο, δεν άξιζε τον κόπο. Είναι ένα παιδί, ένα παιδί που δεν επέλεξε να είναι στη δημόσια ζωή, δήλωσε τότε ο εκτελεστικός παραγωγός Lorne Michaels», σύμφωνα με τους «Seattle Times».



Ο Μπιλ Κλίντον σε συνέντευξή του στο «People» είπε ότι ξεπέρασε τα όρια.

«Πραγματικά το βρίσκω ξεκαρδιστικό όταν με κοροϊδεύουν», είπε. «Αλλά νομίζω ότι πρέπει να είσαι πολύ αναίσθητος για να κοροϊδέψεις ένα παιδί στην εφηβεία. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό πρέπει να έχουν πρόβλημα».



Δύο δεκαετίες αργότερα, η Τσέλσι εξήγησε ότι το σκετς διαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο έβλεπε την κωμωδία και τους επαγγελματίες κωμικούς.

'Όταν το SNL με κορόιδεψε, έλεγα: «”Ουάου. Μια ομάδα ενηλίκων κάθισε σε ένα δωμάτιο και όλοι μαζί αποφάσισαν ότι αυτό ήταν μια καλή ιδέα”», είπε. “Κανείς δεν σκέφτηκε: "Ίσως δεν θα έπρεπε να κοροϊδεύουμε τα παιδιά". Εγώ έλεγα: "Ω, απλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι αστείο ή κωμωδία”».

Όταν ρωτήθηκε αν είχε κάποιον αγαπημένο κωμικό, δεν μπορούσε να σκεφτεί κανέναν.



«Αυτό το επεισόδιο μου δίδαξε πραγματικά πολλά, γιατί για τόσο καιρό πίστευα ότι η κωμωδία δεν ήταν πραγματικά αστεία», είπε η Τσέλσι στο «Yahoo Life». «Νόμιζα ότι ίσως ήταν κακοπροαίρετη, και αυτό ήταν πραγματικά διαφωτιστικό για μένα, και έμαθα πολλά για τον εαυτό μου. Και έμαθα πολλά για την κωμωδία και έχω πια μια εντελώς νέα εκτίμηση».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ με τον Nord Stream 1: Αντιμέτωπη με την πρόκληση του μηδενικού φυσικού αερίου η Ευρώπη


Τομ Κρουζ - Νικόλ Κίντμαν: Πώς η Σαϊεντολογία κατέστρεψε τη σχέση τους


Τιμοτέ Σαλαμέ, o εκκεντρικός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης