Κίνα: Αντίθετη στα ρωσικά δημοψηφίσματα στην Ουκρανία - «Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών»

Κίνα: Αντίθετη στα ρωσικά δημοψηφίσματα στην Ουκρανία - «Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών»

Νέο σήμα της Κίνας στη Ρωσία για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και «επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου»

putin_xi
Η Κίνα πάντα υποστήριζε τον σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών και καλεί όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία να επιλύσουν με σωστό τρόπο τις διαφορές μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν σε σχετική ενημέρωση την Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε την ανησυχία του για τα σχέδια διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στο Ντονμπάς, στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια. Σύμφωνα με τον ίδιο, «κάθε προσάρτηση εδάφους ενός κράτους από ένα άλλο κράτος ως αποτέλεσμα της απειλής χρήσης βίας αποτελεί παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου».

«Έχουμε επανειλημμένα διευκρινίσει τη θέση της Κίνας για το ουκρανικό ζήτημα. Υποστηρίζουμε πάντα την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, την τήρηση των βασικών σκοπών και αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη σοβαρή αντιμετώπιση των ανησυχιών κάθε χώρας στον τομέα της ασφάλειας, καθώς και την υποστήριξη όλων των προσπαθειών που συμβάλλουν στην ειρηνική επίλυση της κρίσης», δήλωσε ο Κινέζος διπλωμάτης όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι «η Κίνα καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιλύσουν σωστά τις διαφορές μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για να συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο συμβάλλοντας στην αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο γιος του Μπάιντεν κάνει νεροτσουλήθρα γυμνός και διασκεδάζει με πόρνες

Με μεσολάβηση Αμπράμοβιτς απελευθερώθηκαν οι Βρετανοί αιχμάλωτοι των Ρώσων – Η «βασιλική» πτήση με ιδιωτικό τζετ

25χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου στη Καβάλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης