Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Εξοργισμένοι επειδή τα παιδιά τους δεν θα έχουν τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας»

Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Εξοργισμένοι επειδή τα παιδιά τους δεν θα έχουν τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας»

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ αναμένεται να γίνουν πρίγκιπες στο εγγύς μέλλον - Ωστόσο, οι Σάσεξ παραμένουν δυσαρεστημένοι

harry_meghan
Προβλήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει η βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς παράλληλα με το πένθος για τον θάνατο της Ελισάβετ, αλλά και τις διαδικασίες διαδοχής, έχει να αντιμετωπίσει και τις απαιτήσεις του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Παρότι η παρουσία τους στις τελετές για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έστειλε ένα μήνυμα ενότητας, στο παρασκήνιο μαίνεται η μάχη των τίτλων, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των Σάσεξ. Κι αυτό επειδή τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ αναμένεται να ανακηρυχθούν πρίγκιπας και πριγκίπισσα αντίστοιχα από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ όμως σύμφωνα με πηγές, δεν θα λάβουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας».

Σύμφωνα με αναφορές, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετά έντονες συνομιλίες μεταξύ του Καρόλου και των Σάσεξ, οι οποίοι είναι «έξαλλοι» που δεν θα πάρουν τα παιδιά τους τον βασιλικό τίτλο.

Ειδικότερα, Χάρι και Μέγκαν φέρονται ότι είπαν ότι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες του πρίγκιπα Άντριου, έχουν το καθεστώς της «Βασιλικής Υψηλότητας», παρότι δεν είναι στον κύκλο των ατόμων που εργάζονται για τη βασιλική οικογένεια. «Ο Χάρι και η Μέγκαν ανησυχούσαν για το ζήτημα της ασφάλειας. Το να είναι τα παιδιά τους πρίγκιπας και πριγκίπισσα τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ορισμένα επίπεδα βασιλικής ασφάλειας», δήλωσε μία πηγή στη Sun.

«Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πολλές συζητήσεις. «Επέμειναν ότι ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι πρίγκιπας και πριγκίπισσα. Είναι αμείλικτοι από τότε που πέθανε η βασίλισσα. Αλλά έχουν μείνει έξαλλοι που δεν μπορούν να πάρουν τον τίτλο της Βασιλικής Υψηλότητας». Κι αυτό επειδή οι ίδιοι δεν εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα δύο παιδιά των Σάσεξ δικαιούνται τους πριγκιπικούς τίτλους μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ως μέρος των κανόνων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’, που περιόρισαν ωστόσο τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που δικαιούνται τον τίτλο της «Βασιλικής Υψηλότητας». Η Μέγκαν είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο στον Άρτσι λόγω της φυλής του. Όταν ρωτήθηκε αν είναι σημαντικό γι’ αυτήν να τον αποκαλούν πρίγκιπα, η ίδια είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημά της δεν αφορά το «μεγαλείο» των επίσημων τίτλων.

Κλείσιμο
Πάντως οι Σάσεξ σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τον δικό τους βασιλικό τίτλο μετά την παραίτησή τους από τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, προτιμώντας να ζήσουν στο Λος Άντζελες, ενώ υπήρξαν και αιτήματα για αφαίρεση των τίτλων του δούκα και της βασίλισσας. Όταν ο Άρτσι γεννήθηκε, τον Μάιο του 2019, ήταν έβδομος – δηλαδή πολύ χαμηλά – στη γραμμή διαδοχής. Αν και ήταν δισέγγονος της βασίλισσας, δεν ήταν πρωτότοκος γιος μελλοντικού βασιλιά, επομένως δεν είχε αυτόματα τον τίτλο του πρίγκιπα.

Ειδήσεις σήμερα:

Βολές Νταβούτογλου κατά Ερντογάν για το «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»


Δίκη Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος μου είπε ότι όσα ακούω είναι ψέματα», λέει συγγενής του ηθοποιού


Ποινές για τον προσωπικό γιατρό αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και δεν εγγράφονται οι πολίτες, λέει ο Θεμιστοκλέους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης