Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι το τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών;

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα είναι το τηλεοπτικό γεγονός όλων των εποχών;

Αναμένεται να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης, αφού ειδικοί εκτιμούν ότι πάνω από 4 δισ. τηλεθεατές θα την παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση - Δείτε live το λαϊκό προσκύνημα στο Λονδίνο

queen_elisabeth_funeral_xr
Ρεκόρ τηλεθέασης αναμένεται να σπάσει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ την προσεχή Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, όπως εκτιμούν επικοινωνιολόγοι και πολιτικοί αναλυτές, αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ. Πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος, σε απευθείας μετάδοση, τον αποχαιρετισμό των Βρετανών στην πολυαγαπημένη τους μονάρχη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, την ημέρα που οι Βρετανοί θα πουν το ύστατο χαίρε στην 96χρονη Βασίλισσά τους, 4,1 δισεκατομμύρια πολίτες θα βλέπουν live την τελετή. «Η τηλεοπτική μετάδοση της κηδείας της Βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ τηλεθέασης , σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες», γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: «Τα προηγούμενα ρεκόρ τηλεθέασης είχαν καταρρίψει η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996 (3,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατές) ενώ το 2005, περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν μία σειρά συναυλιών των «Live 8».

Δείτε live εικόνα από το λαϊκό προσκύνημα της σορού της Ελισάβετ, στο ανάκτορο του Γουέστμινστερ:

HM The Queen: Lying-in-State - BBC


Την προσεχή Δευτέρα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες του πλανήτη αναμένεται να συντονίσουν τους δέκτες τους για να παρακολουθήσουν το τέλος εποχής της Ελισάβετ που ολοκληρώνεται με την ταφή της στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Την κηδεία της θα μεταδώσουν live το BBC One, το BBC News και το iPlayer κα το ITV, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Εάν οι προβλέψεις των ειδικών επαληθευτούν, τότε η κηδεία της μονάρχη θα επισκιάσει όλα τα άλλα ρεκόρ τηλεθέασης, συμπεριλαμβανομένου του γάμου του Πρίγκιπα Καρόλου και της Νταιάνα.

Από την πλευρά της, η Καρολίνα Μπελτράμο, τηλεοπτική αναλύτρια στο WatchTVAbroad.com, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail: «Είναι τέτοια η αγάπη και ο θαυμασμός για τη βασίλισσα Ελισάβετ σε όλο τον κόσμο που η κηδεία της αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στην ιστορία σε απευθείας μετάδοση».

«Χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς, τώρα έχουμε τις τηλεοράσεις στις τσέπες μας, ο αριθμός των τηλεθεατών θα επισκιάσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα, όταν 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον σπουδαίο πυγμάχο Μοχάμεντ Άλι να ανάβει την Ολυμπιακή Φλόγα το 1996. Αντιθέτως, εκτιμάται ότι 2,5 δισεκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πριν από 25 χρόνια».



Ειδήσεις σήμερα:

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Patagonia δώρισε την εταιρεία του σε ίδρυμα για το περιβάλλον!

«Νταής» Κρητικός ξυλοκόπησε σύζυγο, τρία ανήλικα παιδιά και 2 γείτονες

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Από τα σιδερωμένα κορδόνια μέχρι το ειδικό χαρτί τουαλέτας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης