Ζελένσκι: «Ελέγχουμε πλήρως 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που ανακαταλάβαμε από τους Ρώσους»

Ζελένσκι: «Ελέγχουμε πλήρως 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που ανακαταλάβαμε από τους Ρώσους»

Ουκρανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχει σαφής διάκριση ανάμεσα στην ανακατάληψη εδαφών και την εγγύηση ότι είναι απολύτως ασφαλή

25528649
Η Ουκρανία έχει θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών της που ανακατέλαβε από τις ρωσικές δυνάμεις και σταθεροποιεί τον έλεγχό της σε άλλα 4.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δήλωσε σε διάγγελμά του απόψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χθες, Δευτέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία ανακατέλαβε από τους Ρώσους 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά την πρόσφατη αντεπίθεση των δυνάμεών της. Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ωστόσο ότι είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην ανακατάληψη εδαφών και την εγγύηση ότι είναι απολύτως ασφαλή.

Παράλληλα η εταιρεία ενέργειας Ukrenergo ανακοίνωσε απόψε ότι τα συνεργεία επισκευών αποκατέστησαν τη λειτουργία των δύο κύριων γραμμών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο Χάρκοβο και την γύρω περιοχή της πόλης αυτής στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που προκάλεσαν ρωσικοί βομβαρδισμοί.

Η Ukrenergo προσθέτει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα συνεχιστούν σε άλλες γραμμές, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 33.590 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 129 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Το Κίεβο ζητά από τη Δύση όπλα για να «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης