Ταϊλάνδη: Δικαστήριο ζητά την αποκατάσταση της παραλίας του Ντι Κάπριο – Βούλιαζε από τουρίστες

Ταϊλάνδη: Δικαστήριο ζητά την αποκατάσταση της παραλίας του Ντι Κάπριο – Βούλιαζε από τουρίστες

Η ταινία έκανε την παραλία γνωστή σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας έως και 6.000 τουρίστες την ημέρα - Μακρά δικαστική διαμάχη για την αποκατάσταση της περιοχής

DiCaprio-beach
Έπειτα από δύο δεκαετίες κατά τις οποίες υπέφερε από τα πλήθη των τουριστών, η ειδυλλιακή παραλία στην Ταϊλάνδη που έγινε διάσημη από την ομώνυμη ταινία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο πρέπει να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ο κόλπος Μάγια στο νότιο τμήμα της χώρας να επανέλθει όσο το δυνατόν στην αρχική του κατάσταση.

Σαν να μην ήταν αρκετά τροπική, οι παραγωγοί της ταινίας κατηγορούνται ότι φύτεψαν δεκάδες φοίνικες ενώ κατηγορούνται ότι αποψίλωσαν τη βλάστηση από τους αμμόλοφους για να φαίνεται περισσότερο «εξωτική». Το στούντιο 20th Century Fox που είχε την παραγωγή επιμένει ότι άφησε την παραλία όπως τη βρήκε.

Η μακρά δικαστική περιπέτεια άρχισε το 1999 όταν οι τοπικές αρχές υπέβαλαν μήνυση κατά της εταιρείας παραγωγής και των ταϊλανδικών κυβερνητικών αρχών για την καταστροφή από την ταινία.

The Beach Scene from the movie The Beach - Maya Bay, Thailand


Παρά τις αντιρρήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων, η ταινία γυρίστηκε κανονικά και έκανε την παραλία διάσημη σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας ένα κύμα τουριστών. Όταν έκλεισε τον Οκτώβριο του 2018, γράφει ο Guardian, έφτασε να έχει ως και 6.000 επισκέπτες την ημέρα.

Το κλείσιμο των συνόρων λόγω της πανδημίας έδωσε στην παραλία την ευκαιρία να πάρει μια «ανάσα», ενώ όταν άνοιξε ξανά στις αρχές του 2022 είχε οριστεί ημερήσιο όριο επισκεπτών.

Την Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση σε αστικά δικαστήρια ότι το δασαρχείο της περιοχής θα έπρεπε να αποκαταστήσει την παραλία. Το σχέδιο πρέπει να κατατεθεί εντός 30 ημερών.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 33.590 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 129 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Το Κίεβο ζητά από τη Δύση όπλα για να «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης