Βασίλισσα Ελισάβετ: Η αγάπη της για τα κόργκι - 14 γενιές πέρασαν από το παλάτι - Δείτε φωτογραφίες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η αγάπη της για τα κόργκι - 14 γενιές πέρασαν από το παλάτι - Δείτε φωτογραφίες

Δεκάδες σκυλιά είχε δίπλα της η βασίλισσα Ελισάβετ - Οι ιδιοκτήτες τους προγραμματίζουν εκδηλώσεις για την πιο γνωστή θαυμάστρια της ράτσας

elizabeth-corgis-m
Ήταν μια πραγματική σχέση ζωής αυτή της βασίλισσας Ελισάβετ με τα σκυλιά κόργκι, μια τόσο βρετανική ράτσα που ίσως έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Από παιδάκι ακόμη γνώρισε η Ελισάβετ τα κόργκι και στα 18 της απέκτησε τη Σούζαν. Η σκυλίτσα έγινε η «γενάρχης» μιας μικρής δυναστείας που ζούσε ελεύθερη και περιφερόταν μέσα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας.

Στη μνήμη της Ελισάβετ οι ιδιοκτήτες των σκυλιών σχεδιάζουν τώρα μια μικρή παρέλαση στη μνήμη της βασίλισσας.

Η εκδήλωση, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, προγραμματίζεται για τις 9 Οκτωβρίου, εβδομάδες μετά την κηδεία της βασίλισσας που θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου. Συναντήσεις των ιδιοκτητών κόργκι θα γίνουν στο Μπάκιγχαμ, το Σάντριγχαμ και το Μπαλμόραλ, τις τρεις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας.

elizabeth-1937
Η Ελισάβετ το 1937, σε ηλικία 11 ετών, αγκαλιά με ένα κόργκι
Κλείσιμο
elizabeth-father


Η Ελισάβετ είχε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 30 σκυλιά της κοντοπόδαρης ράτσας που στην Ουαλία χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι.

Στη μακρά ζωή της είχε 14 γενιές από την ίδια οικογένεια σκύλων, απόγονοι της Σούζαν.

Η πριγκίπισα Νταϊάνα είχε συγκρίνει την παρουσία των κόργκι στο παλάτι με ένα «κινούμενο χαλί» που περιτριγυρίζει την βασίλισσα. Τα αποκαλούσε «αγόρια» και «κορίτσια» και ποτέ δεν πούλησε κανένα. Έμεναν μαζί της ως το τέλος τους ή τα χάριζε σε συγγενείς και φίλους.

Για την Ελισάβετ τα σκυλιά ήταν, εκτός από σύντροφοι, κάτι που την συνέδεε με τον πατέρα της, αλλά και με τα ανέμελα χρόνια της παιδικής ηλικίας, πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα κόργκι που περιφέρονταν γύρω της -ακόμη και μέσα στα ιδιαίτερα βασιλικά διαμερίσματα- ήταν μια νότα ελευθερίας. Έκαναν ό,τι δεν μπορούσε η βασίλισσα πλέον Ελισάβετ.

elizabeth-corgi-2


«Έβγαινε μαζί τους κάθε ημέρα», έγραψε στο Twitter η μεγάλη φωτογράφος Ανι Λίμποβιτς που φωτογράφησε την Ελισάβετ με τέσσερα από τα σκυλάκια της το 2016. 


Το πρώτο της κόργκι το ζήτησε το 1933, όταν ήταν επτά ετών, ενώ είχε δίπλα της κόργκι από τα 18, παίρνοντας ένα ακόμη και στον μήνα του μέλιτος με τον Φίλιππο.

corgi-balmoral
Αξιωματικός μεταφέρει δύο κόργκι από το Μπαλμόραλ, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Τα διάσημα σκυλιά της βασίλισσας εμφανίστηκαν στο κλιπ τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 με τον «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρεγκ.

0_Opening-ceremony-of-the-London-2012-Olympic-Games

Τελευταίος επιζώντας της γενιάς των κόργκι, ο Γίλοου που πέθανε το 2018.

Ένας λόγος που η βασίλισσα δεν θέλησε να συνεχιστεί η γενιά ήταν και η δική της ηλικία. Καθώς είχε περάσει τα 90 και το δικό της τέλος δεν θα ήταν μακριά, δεν θα ήθελε να αφήσει μια γενιά νεαρών σκυλιών.

Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ ο γιος της, πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του, Σάρα, δούκισσα του Γιορκ, θα φροντίσουν τον Μιούικ και τη Σάντι, δύο κοργκι που ο πρίγκιπας και οι κόρες του έκαναν δώρο στη βασίλισσα το 2021. Τα σκυλάκια αποδείχτηκαν για τη βασίλισσα μεγάλη συντροφιά κατά την περίοδο του λοκντάουν, αναφέρει η Mirror.

Η Ελισάβετ δέχτηκε τα δύο μικρά που είχε ως το τέλος με το σκεπτικό ότι, αν χρειαστεί, ο γιος της θα τα φροντίσει αυτός.


queen_corgis_2_3374905b


0_Queen-Elizabeth-II-Meets-New-Zealand-Rugby-League-Team




κοργκι_κουιν





Ειδήσεις σήμερα:

Ενεργειακή κρίση: Χωρίς καύσιμα η Ευρώπη τον χειμώνα, θα «ζεσταθεί» με τα δισ.;

Βασιλιάς Κάρολος: Συνοδεύει την πομπή με τη σορό της Ελισάβετ στο Εδιμβούργο

Στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας τα πρώτα F-16 Viper - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης