Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε επιδεινώθηκε η υγεία της - Οι ημερομηνίες-σταθμός

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε επιδεινώθηκε η υγεία της - Οι ημερομηνίες-σταθμός

Η ανησυχία για την υγεία της είχε αρχίσει να εντείνεται από τον Οκτώβριο του 2012

elisavet
Η ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ, που πέθανε στα 96 της το βράδυ της Πέμπτης, είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Άλλωστε, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε- εμφανώς εξουθενωμένη, αδυνατισμένη και με μπαστούνι- στο κάστρο του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, τη νέα Βρετανίδα πρωθυπουργό, Λιζ Τρας ενώ τους τελευταίους μήνες πολλές φορές, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αλλάξει ή ακυρώσει επισκέψεις της λόγω σύστασης από τους γιατρούς. 

Παρακάτω ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα με τις κρίσιμες ημερομηνίες που παρατηρήθηκε επιδείνωση στην υγεία της, αυτό το καλοκαίρι:

- 21 Ιουλίου: Η βασίλισσα ταξίδεψε στο Μπαλμόραλ για την έναρξη των παραδοσιακών καλοκαιρινών διακοπών της.

- 28 Ιουλίου: Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας εκπροσώπησε τη βασίλισσα στην τελετή έναρξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, διαβάζοντας ένα μήνυμα από τη βασίλισσα.

- 8 Αυγούστου: Το παραδοσιακό καλωσόρισμα της βασίλισσας στο Μπαλμόραλ  από μια τιμητική φρουρά φέρεται να έγινε ιδιωτικά μέσα στο Κάστρο και σύμφωνα με πηγή, όπως μεταδίδει ο Guardian, «Αυτή είναι μια αλλαγή στις εκδηλώσεις για την άνεση της Αυτού Μεγαλειότητας».

- 3 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα έχασε τη συγκέντρωση Braemar, τη δημοφιλή εκδήλωση των Αγώνων των Χάιλαντ, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας να αναλαμβάνει να την εκπροσωπήσει.

Κλείσιμο
- 6 Σεπτεμβρίου: Η βασίλισσα δέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο Μπαλμόραλ ώστε η Λιζ Τρας να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Το ιστορικό είναι πως για πρώτη φορά η 96χρονη μονάρχης εκτέλεσε το καθήκον αυτό στο καταφύγιό της και όχι στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

- 7 Σεπτεμβρίου: Οι βασιλικοί γιατροί συμβούλευσαν τη βασίλισσα να ξεκουραστεί.

- 8 Σεπτεμβρίου: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν ότι η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο Μπαλμόραλ, με τους βασιλικούς γιατρούς να λένε ότι ανησυχούν για την υγεία της. Μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Δούκας του Κέιμπριτζ, η Βασιλική Πριγκίπισσα και ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό της.

- 8 Σεπτεμβρίου  Το ΒBC ανακοινώνει τον θάνατό της, στις 20.30 ώρα Ελλάδας

Ειδήσεις σήμερα:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της στο Μπαλμόραλ


Σκρέκας: Γιατί η Ελλάδα απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στην προμήθεια ρωσικού αερίου

Υπουργείο Τουρισμού: Μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες οι επισκέπτες στο Ναυάγιο μετά την πτώση βράχων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης