Υπουργείο Τουρισμού: Μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες οι επισκέπτες στο Ναυάγιο μετά την πτώση βράχων

Υπουργείο Τουρισμού: Μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες οι επισκέπτες στο Ναυάγιο μετά την πτώση βράχων

Ανακοίνωση για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

nauagio_xr_2
Προγραμματισμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου με τη συμμετοχή του Διευθυντή του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, και του Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, με αντικείμενο την επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στην παραλία του Ναυαγίου, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκ νέου σύσταση για αυστηρό έλεγχο της πρόσβασης των επισκεπτών μόνο στις επιτρεπόμενες ζώνες που έχουν καθοριστεί στη σχετική επιστημονική μελέτη με παράλληλη τήρηση του ανώτατου αριθμού επισκεπτών, έτσι ώστε οι λουόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τα πρανή (βράχοι).

Αναμένονται οι αποφάσεις των συναρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας για την επικαιροποίηση των μέτρων με στόχο την ασφάλεια των επισκεπτών.

Έπεσαν βράχοι στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό των 5,4R - Τι λένε σεισμολόγοι στο protothema.gr

Την προσοχή των σεισμολόγων προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10:36 το πρωί της Πέμπτης στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Από τον σεισμό, μάλιστα, αποκολλήθηκαν βράχοι στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου όπως είχε προειδοποιήσει πριν από μερικά 24ωρα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, με το λιμεναρχείο Ζακύνθου να απαγορεύει για προληπτικούς λόγους την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Kalimera,teraz przed chwilą było trzęsienie ziemi około 5.5 w skali Richtera🫣🫣🫣urwał się kawałek skały wapiennej😉😉pozdrawiam i życzę miłego dnia 😘😘😘

Posted by Bożena Bielesz on Thursday, September 8, 2022
Κλείσιμο
Στο protothema.gr μίλησε η ξεναγός Bozena Bielesz η οποία και κατέγραψε ό,τι συνέβη στο «Ναυάγιο» μετά τον σεισμό.: «Να ξεκαθαρίσουμε πως η πτώση δεν έγινε στην παραλία. Στην παραλία δεν έπεσε ούτε ένα χαλίκι. Ό,τι βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες είναι ανοιχτά της θάλασσας από την δεξιά πλευρά όπως είναι τα βράχια. Δεν έπεσε βράχος, πέτρες και χαλίκια έπεσαν γι αυτό δημιουργήθηκε όλο αυτό το λευκό σύννεφο. Εγώ μαζί με κόσμος βρισκόμασταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Κουνηθήκαμε και αμέσως καταλάβαμε τι συμβαίνει. Όσοι ήμασταν καθιστοί καταλάβαμε».

«Ήταν ένας αισθητός σεισμός σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Σίγουρα αναμένονται μετασεισμοί στις περιοχές αυτές και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι ο σημερινός σεισμός έγινε στο ίδιο ρήγμα που είχε γίνει κι ο μεγάλος σεισμός στην Κεφαλονιά το 2014, το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας.Χρειαζεται προσοχή, δεν ανησυχούμε και το παρακολουθούμε» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

seismos-kefalonia-neo

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ «είναι μια περιοχή στην οποία υπάρχει ένα ρήγμα μεγάλο δυτικά της Κεφαλονιάς, στο νότιο τμήμα είχαμε τον σεισμό και είναι το σημείο που βυθίζεται η πλάκα».

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «προς το παρόν δεν βλέπουμε μετανάστευση επικέντρων στο ρήγμα του Ληξουρίου» εκτιμώντας ότι «το φαινόμενο θα λήξει εδώ με κάποιον αριθμό μετασεισμών που δεν θα γίνονται αισθητοί καθώς θα σημειώνονται στη θάλασσα».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqvl6owao8p)

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γεωλογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε ότι «πρακτικά δεν υπάρχει κίνδυνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ωστόσο, δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι για το αν ηταν ο κύριος σεισμός».

Σεισμός προκαταρκτικού μεγέθους 5,3 πριν λίγα λεπτά στο θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου-Κεφαλονιάς. To επίκεντρο...

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Thursday, September 8, 2022
Δήμαρχος Ληξουρίου στο protothema.gr: Ο σεισμός έγινε αισθητός

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στο Ληξούρι ο σεισμός των 5,4 Ρίχτερ όπως είπε στο protothema.gr o δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης: «Στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ληξούρι ήταν το επίκεντρο του σεισμού και ήταν ιδιαίτερα αισθητός, τον καταλάβαμε όλοι. Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος και όλοι μας ανησυχήσαμε, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές. Τα συνεργεία μας έχουν βγει στους δρόμους με μηχανικούς και την πολιτική προστασία και ελέγχουν αν υπάρχουν ζητήματα στους δρόμους, σε κτίρια, στα χωριά και στις κοινότητες. Ανησυχούμε και θα κάνουμε εμπεριστατωμένο έλεγχο, διότι από τον μεγάλο σεισμό του 2014 έχουμε ακόμα εκκρεμότητες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».


Ειδήσεις σήμερα:

Allou Fun Park: Στην Εντατική παραμένει η 21χρονη που τραυματίστηκε στο τρενάκι

Τρόμος για παρέα ανηλίκων στην Κηφισιά: Τους απείλησαν με μαχαίρι και τους έκλεψαν

Σχολεία: Το πρωτοκόλλο με το οποίο θα ανοίξουν τη Δευτέρα - Δείτε το ΦΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης