Ντόναλντ Τραμπ: Τι γνωρίζει για τo «άτακτo» παρελθόν του Εμανουέλ Μακρόν

Ντόναλντ Τραμπ: Τι γνωρίζει για τo «άτακτo» παρελθόν του Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το FBI έχει στην κατοχή του φάκελο που «καίει» τον Γάλλο πρόεδρο σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις

Trump_Macron1
«Η ιδιωτική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί σύντομα». Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο RTL, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, μίλησε για τον φάκελο που βρήκε το FBI κατά τη διάρκεια έρευνας σε κατοικία του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ, στη Φλόριντα. Αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν έναν φάκελο με το όνομα του Γάλλου προέδρου.

«Δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. Δεν ξέρω γιατί ο πρόεδρος Τραμπ κράτησε απόρρητα έγγραφα κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας, τα οποία θα έπρεπε να παραμείνουν εκεί», σχολίασε η Κολονά.

Conolla


Σύμφωνα με το περιοδικό «Rolling Stone», ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καυχήθηκε δημοσίως ότι γνωρίζει λεπτομέρειες για την ερωτική και σεξουαλική ζωή του Γάλλου προέδρου. Λεπτομέρειες στις οποίες θα είχε πρόσβαση κατά τη διάρκεια της θητείας του, χάρη στο έργο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η αποκάλυψη πιθανών πληροφοριών θα προκαλούσε διπλωματικό «υπερατλαντικό πανικό», θέτοντας ιδίως το ζήτημα μιας πιθανής παραβίασης της εθνικής ασφάλειας.

Οι απειλές του Τραμπ και οι «άτακτοι» πρόεδροι
Τα ερωτήματα πάντως στροβιλίζονται γύρω από τους χρυσοποίκιλτους διαδρόμους του παλατιού του Ελιζέ. Τι ακριβώς -μπορεί και τίποτα - έκανε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πίσω από τις βαριές πόρτες του ιδιωτικού του σαλονιού - όταν η σύζυγός του Μπριζίτ έλειπε;

Άλλωστε, οι Γάλλοι πρόεδροι είναι γνωστοί για «ροζ» αταξίες. Για παράδειγμα τη νύχτα που πέθανε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Παρίσι, ο Ζακ Σιράκ ήταν άφαντος. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι κοιμόταν με την Ιταλίδα σταρ του κινηματογράφου Κλαούντια Καρντινάλε, αντί για τη σύζυγό του.

Οι νέες φήμες σχετικά με τον Μακρόν, οφείλονται στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ισχυρίζεται ότι ξέρει πολλά για ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που αφορά τον Γάλλο ηγέτη.

Στις 8 Αυγούστου, το FBI πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, κατάσχοντας κιβώτια με απόρρητα έγγραφα στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για τον φερόμενο ως κακό χειρισμό άκρως απόρρητου υλικού.

Κλείσιμο
brigitte


Ο ροζ φάκελος με τον τίτλο «ooh la la!»
Ένας από τους φακέλους αναφέρεται ως - ooh la la! - ο «Φάκελος του Μακρόν για το σεξ». Ο μυστηριώδης φάκελος, με τον τίτλο «Item 1a», αναφερόταν από το FBI ως «πληροφορίες σχετικά με τον Πρόεδρο της Γαλλίας».

Αν και το πραγματικό περιεχόμενο παραμένει μυστικό, το διαδίκτυο αναπόφευκτα «φλέγεται» από φήμες και διαρροές με τις κακές γλώσσες να φλυαρούν και να κάνουν λόγο για «πικάντικα ροζ μυστικά».

Ο Τραμπ εδώ και καιρό δείχνει ένα «περίεργο» ενδιαφέρον για τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν, και καυχιέται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι γνωρίζει πρόστυχες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Rolling Stone», ο Τραμπ έλεγε ότι ο Μακρόν ήταν «άτακτος- κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι».

Ανθρωπος από το περιβάλλον του Μακρόν στο Παρίσι είπε: «Όλοι οι Γάλλοι πρόεδροι έχουν τα σεξουαλικά τους ελαττώματα και οι λεπτομέρειες πάντα διαρρέουν. Γίνονται προσπάθειες για να μάθουμε τι περιέχει ο φάκελος του Μακρόν για το σεξ - και είναι μόνο θέμα χρόνου».



Το 2019 αρνήθηκε ότι είναι μέλος ενός «λόμπι πλούσιων γκέι»

Μέχρι τώρα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι ο 44χρονος Μακρόν, γνώρισε την 69χρονη σύζυγό του Μπριζίτ, όταν εκείνος ήταν 15 ετών μαθητής και εκείνη 39 ετών δασκάλα του, παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών.

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή των ισχυρισμών που προκαλούν ενδιαφέρον για την ιδιωτική ζωή του Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για την προεδρία το 2017, ο Μακρόν αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι είναι μέλος ενός «λόμπι πλούσιων γκέι», διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα ότι διατηρούσε παθιασμένη σχέση με τον Ματιέ Γκαλέ, το 40χρονο τότε αφεντικό του «Radio France».

Matie


Ανοιχτά ομοφυλόφιλος, ο Γκαλέ ήταν εξέχουσα προσωπικότητα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και ήταν γνωστό ότι είχε συναντήσει τον Μακρόν σε διάφορες εκδηλώσεις.

Οι διαδικτυακές φήμες άρχισαν να οργιάζουν και ο Μακρόν αναγκάστηκε να βγει και δηλώσει επίσημα: «Λένε ότι έχω διπλή ζωή με τον Ματιέ Γκαλέ... αλλά δεν μπορεί να είμαι εγώ».

Σε άλλες τις δηλώσεις επανέλαβε: «Είμαι αυτός που είμαι - δεν είχα ποτέ τίποτα να κρύψω. Ακούω τους ανθρώπους να λένε ότι έχω μυστική ζωή ή κάτι τέτοιο. Αυτό δεν είναι ωραίο για την Μπριζίτ, γιατί μοιράζομαι όλες τις μέρες και τις νύχτες μαζί της και με ρωτάει πώς τα καταφέρνω».

Ένα χρόνο αργότερα, νέα κουτσομπολιά από το Παρίσι είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες «ο Μακρόν κοιμόταν με τον πρώην αξιωματικό ασφαλείας του και μετέπειτα αναπληρωτή επικεφαλής του επιτελείου του, τον Αλεξάντρ Μπενάλα. Τι άλλο θα μπορούσε να εξηγήσει την επιεική μεταχείριση του προέδρου απέναντι στον Μπενάλα ο οποίος είχε βιντεοσκοπηθεί να ξυλοκοπεί έναν Γάλλο πολίτη».

Την Πρωτομαγιά του 2018 ο Μπενάλα βιντεοσκοπήθηκε φορώντας κράνος των ΜΑΤ, προσωπίδα και πορτοκαλί περιβραχιόνιο που έδειχνε τη λέξη «αστυνομία».

Αυτό ήταν παράνομο καθώς η προσποίηση αστυνομικού αποτελεί σοβαρό αδίκημα.

Αλλά ο Μπενάλα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καθώς σε πορεία άρχισε να χειροδικεί εναντίον των διαδηλωτών.

Άνθρωπος από το πλήθος τον βιντεοσκόπησε να «συλλαμβάνει» μια γυναίκα, σέρνοντάς την μακριά από το λαιμό. Αργότερα άρπαξε έναν άνδρα και τον χτύπησε στο κεφάλι.

brigitte-macron-0


Σε δύσκολη θέση ο Μακρόν προσπαθούσε να εξηγήσει τα ανεξήγητα

Όταν το σκάνδαλο ξέσπασε τον Ιούλιο του 2018, ο Μακρόν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, αναγκασμένος να εξηγήσει με αμηχανία όχι μόνο γιατί ο Μπενάλλα εξακολουθούσε να έχει δουλειά, αλλά και γιατί διατηρούσε ακόμη την άδεια ασφαλείας για την Εθνοσυνέλευση, τη χρήση αυτοκινήτου με οδηγό και το κυβερνητικό του διαμέρισμα.

Ο Μπενάλα απολύθηκε με καθυστέρηση - αλλά γιατί άργησε τόσο πολύ ο Μαρκόν; Ο πρόεδρος αναγκάστηκε να εκδώσει μια παράξενη δήλωση στην οποία έλεγε ότι ο Μπενάλα «δεν υπήρξε ποτέ εραστής μου».

Μια πηγή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της αντιπολίτευσης δήλωσε στη «Dailymail»: «Η κατηγορία ήταν ότι φρόντιζε τον Μπενάλα επειδή ήταν ένας από τους αγαπημένους του υπαλλήλους, και αυτό ακραία αλαζονικό».

Αν ήμουν ομοφυλόφιλος, θα το έλεγα και θα το ζούσα

Σε συνέντευξή του στο «Tetu», γαλλικό περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τον Φεβρουάριο του 2017, ο Μακρόν είχε δηλώσει: «Αν ήμουν ομοφυλόφιλος, θα το έλεγα και θα το ζούσα. Δύο πράγματα είναι απεχθή σε αυτό το υπονοούμενο: να λες ότι δεν είναι δυνατόν ένας άνδρας που ζει με μια μεγαλύτερη γυναίκα να είναι κάτι άλλο από ομοφυλόφιλος και να υπονοείς ότι κάποιος είναι ένας μισογύνης κρυφός ζιγκολό. Όλα αυτά είναι ομοφοβία».

Η ίδια η Μπριζίτ κατήγγειλε ότι δέχτηκε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το 2017, όταν μια ανδρική φωνή της είπε ότι ο σύζυγός της «έβλεπε άλλον άνδρα». Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο άνδρας δεν βρέθηκε ποτέ.

Φωτογραφία: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

ΔΕΘ: Ποιες παροχές έχουν «κλειδώσει» και ποιες όχι για τους συνταξιούχους


Στα σκαριά μόνιμος μηχανισμός επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος


Κακοκαιρία «εξπρές»: Πλημμύρισε το βράδυ η Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης