ΗΠΑ: Δυσκολεύεται να επιβιώσει η πλατφόρμα «Truth Social» του Τραμπ

ΗΠΑ: Δυσκολεύεται να επιβιώσει η πλατφόρμα «Truth Social» του Τραμπ

Καταρρέει οικονομικά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και κινδυνεύει με «λουκέτο»

trump-0
Έξι μήνες μετά την παρθενική του εμφάνιση στο Twitter, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ, «Truth Social», κινδυνεύει να βάλει «λουκέτο» με τους χρήστες να του γυρνούν την πλάτη.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί μέσω του «Truth Social» να έχει τη δική του παρουσία στα social media που τον απέκλεισαν λόγω αναρτήσεων μίσους και fake news (παραπληροφόρησης).

Ωστόσο, σύμφωνα με το «Business Insider» και την «Washington Post», οι χρήστες δεν εμπιστεύονται πλέον τον Τραμπ και κατά συνέπεια, το «Truth Social», με την πλατφόρμα του να βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση.

Όπως αναφέρουν τα δύο αμερικανικά ΜΜΕ, η πλατφόρμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ καταγράφει απώλειες, ύψους έξι εκατομμυρίων δολαρίων, μόλις στο πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας της.

Τα σχετικά δημοσιεύματα βασίζονται σ' ένα έγγραφο , το «SEC Filing», όπως το έχουν βαπτίσει, που πρέπει να υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ από την εταιρεία «Digital World Acquisition» (DWA).

Στόχος της εταιρείας είναι να εισάγει την επιχείρηση Τραμπ στο Χρηματιστήριο και να καταστήσει την πλατφόρμα «Τruth Social» προσβάσιμη στο ευρύ κοινό.

Κλείσιμο
Στο σχετικό έγγραφο, η εταιρεία «Digital World Acquisition» (DWA) προειδοποιεί ότι, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ μπορεί να κλείσει εάν « συνεχίσει να μειώνεται η λαοφιλία του ή να υπάρξουν περαιτέρω διαμάχες που αμαυρώνουν την εικόνα και το κύρος του.

Με λίγα λόγια, το έγγραφο αναφέρεται στην έφοδο του FBI στο Mar-a-Lago, το αγαπημένο θέρετρο του Τραμπ στις αρχές Αυγούστου και την κατάσχεση διαβαθμισμένων εγγράφων που φέρνουν τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε δεινή θέση καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία «Digital World Acquisition» (DWA), από τις αρχές Μαρτίου, η μετοχή της πλατφόρμας «Truth Social» έχει υποχωρήσει κατά 75%.


Ειδήσεις σήμερα:

Απελάθηκε από την Τουρκία ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος

Χαλκιδική: Πνιγμό έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 15χρονο

Πάνος Καμμένος: Σκαφάτος, αρμενίζει στο Αιγαίο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης