Βρετανία: Αντίθετη η Emirates στο πλαφόν επιβατών που ανακοίνωσε το Χίθροου

Βρετανία: Αντίθετη η Emirates στο πλαφόν επιβατών που ανακοίνωσε το Χίθροου

Το Xίθροου θα περιορίσει την καθημερινή επιβατική κίνηση σε 100.000 άτομα έως τις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε προχθές - Η Emirates περιέγραψε τη διοίκηση του Χίθροου του Λονδίνου ως «περιφρονητική» για τους ταξιδιώτες

Η Τυνησία απαγόρευσε τις προσγειώσεις αεροσκαφών της Emirates στην Τύνιδα
Περιγράφοντας ως «Αρμαγεδδώνα» την κατάσταση, που προκλήθηκε από κακοδιαχείριση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι αερογραμμές Emirates ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αγνοήσουν την απόφαση της διεύθυνσης του Χίθροου στο Λονδίνο να επιβάλει πλαφόν στους επιβάτες.

Η Emirates πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση μόνο έξι πτήσεις από το Ντουμπάι στο Χίθροου.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για καλοκαιρινά ταξίδια, καθώς επιβάλλει ανώτατο όριο στον καθημερινό αριθμό επιβατών, για να προσπαθήσει να αποτρέψει το χάος λόγω έλλειψης προσωπικού με αφορμή την πανδημία της νόσου Covid.

Το Xίθροου θα περιορίσει την καθημερινή επιβατική κίνηση σε 100.000 άτομα έως τις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύθηκε προχθές.

Κλείσιμο
Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», η Emirates, με έδρα το Ντουμπάι, ανέφερε ότι, χθες το βράδυ της δόθηκε προθεσμία 36 ωρών για να συμμορφωθεί με τις περικοπές χωρητικότητας ενός αριθμού επιβατών.

Το Χίθροου υπαγόρευσε τις συγκεκριμένες πτήσεις από τις οποίες θα έπρεπε να αποκλειστούν οι επιβάτες που πληρώνουν και απείλησε να κινηθεί νομικά για μη συμμόρφωση, υποστήριξε η αεροπορική εταιρεία.

«Αυτό είναι εντελώς παράλογο και απαράδεκτο και απορρίπτουμε αυτά τα αιτήματα», ανέφερε η δήλωση. Η αεροπορική εταιρεία σκοπεύει να λειτουργήσει όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Emirates περιέγραψε τη διοίκηση του Χίθροου του Λονδίνου ως «περιφρονητική» για τους ταξιδιώτες και τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών τους.

«Με κατάφωρη περιφρόνηση προς τους καταναλωτές, επιθυμούν να αναγκάσουν την Emirates να αρνηθεί θέσεις σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που έχουν πληρώσει και έχουν κάνει κράτηση μήνες πριν, τις πολυαναμενόμενες οργανωμένες διακοπές ή ταξίδια για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα», πρόσθεσε η σχετική ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς η 28χρονη στη Δάφνη παγίδευσε τον βιαστή της - Ο 31χρονος την απειλούσε με revenge porn

Μητσοτάκης: Οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας

Νέος βανδαλισμός στην Αγία Σοφία - Αφαίρεσαν διάκοσμο από την Αυτοκρατορική Πύλη, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης