Βρετανία: Όριο την καθημερινή εξυπηρέτηση 100.000 επιβατών βάζει το αεροδρόμιο Χίθροου

Βρετανία: Όριο την καθημερινή εξυπηρέτηση 100.000 επιβατών βάζει το αεροδρόμιο Χίθροου

To αεροδρόμιο ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια  - Η απόφαση οφείλεται στις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού εδάφους, που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

heathrow
Στοπ στην έκδοση εισιτηρίων ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες το Χίθροου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό από τις πολύωρες καθυστερήσεις εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού λόγω Covid.

Η διεύθυνση του βρετανικού αεροδρομίου ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι επιβάλλοντας όριο στον αριθμό των επιβατών που θα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση, αναφέρει το ΒΒC.

Από σήμερα έως και τις 11 Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά 100.000 επιβάτες. Πρόκειται για μείωση κατά 4.000 επιβατών, όπως προσθέτει το βρετανικό δίκτυο.

Heathrow chaos: 61 flights cancelled in latest travel misery for holidaymakers


Η απόφαση οφείλεται στις συνεχιζόμενες ελλείψεις προσωπικού εδάφους, που έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε ότι, τις τελευταίες εβδομάδες οι επιβάτες ξεπερνούν συχνά τις 100.000 ημερησίως, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση να πέφτει σε ένα επίπεδο που δεν είναι αποδεκτό».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, από τις 4.000 ημερήσιες θέσεις που κόβονται, έχουν ήδη πωληθεί περίπου 1.500 εισιτήρια.

Για το λόγο αυτό, οι αεροπορικές εταιρείες καλούνται να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για πτήσεις από το αεροδρόμιο ώστε να αποτραπεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως κάποια ταξίδια είτε θα μεταφερθούν σε άλλη ημέρα ή σε άλλο αεροδρόμιο είτε θα ακυρωθούν και απολογούμαστε σε αυτούς που αναγκάζονται να αλλάξουν τα σχέδιά τους», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι περιγραφές από το τροχαίο με τον νεκρό 34χρονο στη Λεωφόρο Μαραθώνος - «Έτρεχε τουλάχιστον με 160-180»

Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια

Καταδικάστηκε παιδοχειρούργος στη Θεσσαλονίκη για τον ακρωτηριασμό δύο δαχτύλων σε βρέφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης